Kariyer Kısa özgeçmiş nasıl yazılır?

Kısa özgeçmiş nasıl yazılır?

16.10.2017 - 17:33 | Son Güncellenme:

İş arama sürecinin en önemli kısmı etkili ve doğru yazılmış bir özgeçmiş. Kısa özgeçmiş nedir? Kısa özgeçmiş nasıl yazılır?

Kısa özgeçmiş nasıl yazılır

İş ararken doğru bilgilerin yer aldığı ve doğru şekilde hazırlamaya özen gösterdiğiniz bir özgeçmiş iş görüşmesi için davet almanıza neden oluyor. Bu yüzden öncelikle özgeçmiş hazırlarken içinde yer alan bilgilerin doğruluğundan emin olmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Bazı şirketler ve elden başvuru yaptığınız işler için özgeçmişinizin yanında kısa bir özgeçmiş de hazırlamanız gerekiyor. Kısa özgeçmişinizi olabildiğince kısa cümlelerle, madde madde hazırlayın. 1 sayfadan fazla olmamasına önem verin. Kısa özgeçmişte yer alacak bilgilerinizin başvurduğunuz pozisyonla ilgili olmasının daha etkili olacağını unutmayın.

Kısa özgeçmiş nasıl yazılır?

- Öncelikle kısa özgeçmişinizde yer alacak bilgileri kronolojik sıraya göre vermeniz gerekiyor.
- Kolay okunacak yazı karakterlerini kullanmanız öneriliyor.
- İlk olarak ad-soyad, doğum tarihi ve iletişim adresi gibi kişisel bilgieriniz, ardından eğitim durumunuz ve varsa iş tecrübeleriniz, daha sonra hobileriniz ve ilgi alanlarınızın yer alması gerekiyor. Son olarak referans bilgileriniz ve o işi neden yapmak istediğinizle ilgili hazırlanmış kısa bir metnin yer alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Kısa özgeçmişinize de, özgeçmişinizde olduğu gibi akılda kalıcı olması açısından vesikalık fotoğrafınızı eklemeniz gerekiyor.

Zeynep BALİÇ