Kariyer Laborant Ve Veteriner Sağlık (Myo) Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

Laborant Ve Veteriner Sağlık (Myo) Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

05.11.2020 - 13:11 | Son Güncellenme:

Üniversite tercih döneminde sadece lisans bölümleri değil aynı zamanda önlisans bölümleri de oldukça fazla rağbet görmektedir. O bölümlerden birisi de laborant e veteriner sağlık meslek yüksekokulu bölümüdür. Laborant ve veteriner sağlık özellikle dikey geçiş imkanı bulunan ve lisans eğitimini tamamlamak isteyenler için mümkün olan bir bölümdür. Laborant ve veteriner sağlık bölümü dersleri ile ilgi çeken bir bölümdür. Özellikle hayvan severlerin en çok tercih ettiği bölümler arasında yer almaktadır. Okuması son derecede zevkli olan bu bölüm ülkemizde ön lisans eğitimi ile üniversitelerde verilen bir eğitimdir. Peki, laborant ve veteriner sağlık bölümü nedir? Laborant ve veteriner sağlık bölümü öğrencilerin görecek olduğu dersler nelerdir? Laborant ve veteriner sağlık bölümü mezunları ne iş yapar? İşte laborant ve veteriner sağlık bölümüne dair tüm detaylar.

Laborant Ve Veteriner Sağlık (Myo) Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir Mezunu Ne İş Yapar

Laborant ve veteriner sağlık bölümü öğrencilerin mezun olabilmeleri için mutlaka kredi puanlarına dikkat etmelidirler 120 kredi puanını doldurarak öğrenciler mezun olabilir. Aynı zamanda bu bölümde zorunlu staj uygulaması da vardır. 30 gün zorunlu staj eğitimini tamamlayan öğrenciler bölümlerinden mezun olabilirler. Laborant ve veteriner sağlık bölümü ön lisans bölümü erasmus imkanlarının olduğu bir bölümdür.

Haberin Devamı

Erasmus için gerekli olan 2.70 GANO puanına erişerek bu programa dahil olabilirler. Yalnızca anlaşmalı olan üniversiteler aracılığı ile erasmus kapsamında öğrenci değişim programlarıan dahil olabilirler. Bu bölümde eğitim almak için başarı sıralaması da son derecede önemlidir. Öncelikle meslek yüksek okulu olan baraj puanı 150'den başlamaktadır. 150 ve üzeri taban puana sahip olanlar başarı sıralamasına göre laborant ve veteriner sağlık bölümünü tercih edebilirler.

Laborant ve Veteriner Sağlık (Myo) Bölümü Nedir?

Laboratuvarlarda klinik uygulamalar ve hayvan yetiştiriciliği için gereken besinler için veteriner hekimlere gerekli yardımları sağlamak amacı ile açılmış bir bölümdür. Laborant ve veteriner sağlık bölümü tercih edecek öğrencilerde birincil önemli etmenler arasında hayvan sevgisi yer almaktadır.

Haberin Devamı

Laborant ve Veteriner Sağlık (Myo) Bölümü Dersleri Nelerdir?

 - Temel Veteriner Anatomi

 - Temel Zootenik

 - Veteriner Genetik

 - Veteriner Fizyoloji

 - Veteriner Patoloji

 - İngilizce

 - Veteriner Parazitoloji

 - Veteriner Biyokimya

 - Hayvanların Davranışı ve Hayvanların Refahı

 - Veteriner Laboratuvar Teknikleri

 - Temel Sürü Sağlığı

Laborant ve Veteriner Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bu bölümden mezun olan kişiler aldıkları eğitim vasıtası ile veteriner hekimlerin yanında iş imkanı bulabilirler. Veteriner hekimlerin isteği üzerine laboratuvarlarda gerekli hayvan gıdalarının düzenlenmesi ve üretilmesini sağlarlar. Aynı zamanda eğitim süresince almış oldukları laboratuvar teknikleri ile laboratuvarlarda sorumluluk üstlenirler.

Laborant ve Veteriner Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

Bu bölümden mezun olanlar veterinerlerde iş imkanı bulabilirler. Veterinerler de hayvan sağlığına yönelik olan çalışmalar yapabilirler. Hem özel sektörde iş bulabildikleri gibi aynı zamanda kamuda da bu bölümün önü açıktır. Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığında laborant ve veteriner bölümünden mezun olan kişiler için kontenjan ayrılmıştır. Gerekli KPSS puanını elde eden mezun kişiler bakanlıklarda çalışabilirler. Aynı zamanda gıda ve tarım hayvancılık bakanlığı bünyesi altında olan veteriner kliniklerine de atanarak buralarda iş imkanı bulabilirler. Laborant ve veteriner bölümü yem sanayinde de iş bulabilirler.