Kariyer Mezuniyetten sonra işsiz kalmamak için ne yapmalı?

Mezuniyetten sonra işsiz kalmamak için ne yapmalı?

19.12.2017 - 16:33 | Son Güncellenme:

Üniversiteyi bitirmek güzel olduğu kadar göz korkutucu. İş arama kısmı, korkutucu olmasında en büyük rolü oynuyor. İşsiz kalmanın stresi ve çevre baskısı da gerginlik yaratıyor. Bu dönemi en kolay şekilde atlatmak için tavsiyeler:

Mezuniyetten sonra işsiz kalmamak için ne yapmalı

Gerçekçi olmak

Haberin Devamı

İş aramaya ilk başladığında heyecanlı ve hayalperest olabilirsin. Uzun süre bu düşünce yapısında kalmak istesen de başlangıç kusursuz olmayabilir. Şansı yaver giden insanlar hayallerindeki işe hemen kavuşsa da bunun olmaması dünyanın sonu değil. Bir yerden başlamak gerekiyor.

Özgeçmişi güncellemek

Birçok insan her şirkete aynı özgeçmişi yollar. Bu büyük bir hata. Hedefinizdeki şirketin ilgi alanlarına göre dikkatlerini çekeceği bilgileri ön plana çıkarmak ve gereksiz ayrıntıları ayıklamak avantaj kazandırır. Staj, deneyim, gönüllü çalışmalar gibi bilgilerinizi ekleyin.

Zaman ayırmak

İş aramak da tam zamanlı çalışmak gibidir. İş arama siteleri, iş ilanları, şirketlerin internet siteleri, sosyal medya, iş görüşmeleri derken hepsine belli bir zaman ayırmak gerekir. Eğer iş başvurusundan sonra beklemek için sabırsızlanıyorsanız başka işlere de başvurun.

Haberin Devamı

İş ağı kurmak

En zor kısım olabilir fakat imkansız değil. Zaman ayırmak, yorulmak ve kovalamak gerekiyor. Hedefinizdeki iş alanıyla ilgili etkinlikleri, toplulukları, sosyal medya gruplarını takip edin ve katılın. Gelecekte bir iş fırsatı yaratabilecek bir bağlantıyı kaçırmayın. Üniversitenizin mezunlar topluluğu da bu konuda etkili olabilir.

Yetenekleri arttırmak

İş ararken boş vaktiniz mutlaka olur. Bu boş vaktinizi stajla, yarım zamanlı işlerle ve gönüllü girişimlerle değerlendirin. Ayrıca pazarlama becerilerinizi geliştirin. Kod yazma veya ilgili olduğunuz iş alanıyla alakalı kişisel gelişim aktivileriyle de ilgilenebilirsiniz.