Kariyer Moda Ve Tekstil Tasarımı Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

Moda Ve Tekstil Tasarımı Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

05.11.2020 - 02:46 | Son Güncellenme:

Moda ve tekstil tasarımı bölümü meslek yüksek okulu bünyesinde eğitim veren ve sevilen bölümler arasında yer almaktadır. Moda ve tekstil tasarımı bölümünde aynı zamanda dikey geçiş ve daha pek çok sınav imkanı bulunmaktadır. Ön lisans bünyesinde eğitim verilir ve pek çok kişi tarafından tercih edilen bir bölümdür. Moda ve tekstil tasarımı bölümü ile ilgili yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Aynı zamanda bu bölümün istihdam olanakları da merak edilenler arasına girmiştir. Moda ve tekstil tasarımı bölümü mezunlarının ne iş yaptığı ve hangi sektörde uğraş verdiği merak edilenler arasına girmiştir. Peki, moda ve tekstil tasarımı bölümü nedir? Moda ve tekstil tasarımı bölümünde hangi dersler verilir? Moda ve tekstil tasarımı bölümündeki iş olanakları nelerdir? İşte moda ve tekstil tasarımı bölümüne dair tüm bilinmeyen detaylar.

Moda Ve Tekstil Tasarımı Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir Mezunu Ne İş Yapar

Bu bölümü tercih etmek için pek çok neden vardır. Özellikle tercih döneminde öğrencilerin araştırdığı ve taban puanlarını merak ettiği bir bölümdür. Moda ve tekstil tasarımı bölümü 210 taban puanından başlamaktadır. Bu bölüme girişte başarı sıralaması da son derecede önemlidir. Başarı sıralaması düşük olan kişilerin bu bölüme giriş olasılığı daha da fazladır. Bölüme kayıt olunduktan sonra erasmus şansı da bulunmaktadır. Erasmus imkanları ile birlikte ikinci dönem oluşan GANO puanının önemi artmaktadır. 2.50 GANO puanına sahip olan öğrenciler öğrenci değişim programı olan avantajlı erasmus programına hibeli ya da hibesiz bir şekilde katılım sağlayabilirler.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Nedir?

Yeni giysilerin tasarlanması, elbiselerin detaylı bir şekilde incelenmesi, son modaya uygun olan kıyafetlerin tasarımının eğitimini veren bir ön lisans bölümüdür. Moda ve tekstil tasarımı bölümü en estetik ve en fonksiyonel ürünün oluşturulmasını sağlayan bir bölümdür.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

- Tasarımın Temeli
- Çizimle Anlatım
- Dikim Teknikleri
- Tekstil Liftleri
- Uygarlık Tarihi
- Türkçe
- Bilgi Teknolojisi
- Yabancı Dil
- Renk Kuramı
- Sanat Tarihi
- Kalıp Bilgisi
- Türkçe 2
- Çizimle Anlatım 2
- Moda Resimi
- Boyama Tekniği
- Kumaş Bilgisi
- Destekli Tasarım Bilgisayar
- Atatürk'ün İlkeleri ve İnkılap Tarihi
- Baskı Teknikleri
- Tekstil Tasarımı
- Tasarıma Giriş
- Moda Giysi Tasarımı
- Dokuma Tasarımı
- Tasarım Araştırmaları
- Tekstil ve Moda Tarihi

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Moda ve tekstil tasarımı bölümünden mezun olanlar iş hayatında en iyi şekilde elbise üretimi ve estetik bir tasarım oluşturur. Bunları yaparken diğer tasarımcılar ile birlikte istişare içerisinde olması da başlıca sorumlulukları altındadır. Yapmış oldukları tasarımlara hedef pazarlar oluştururlar. Hedef pazarları oluşturduktan sonra bu ürünleri en iyi şekilde pazarlarlar. Oluşturacakları yeni kreasyonda ise bir temada kalmaları son derecede önemlidir.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

Özellikle iş sektöründe özel sektörde istihdam edilirler. Moda ve tekstil tasarımı bölümü mezunları elbise üretim hanelerinde, moda şirketlerinde ve tekstil atölyelerinde çalışmaktadırlar. Ayrıca modanın olduğu her yerde defilelerde yine bu bölümden mezun olmuş kişiler istihdam edilmektedirler. Moda ve tekstil tasarımı bölümü moda için önemli bir bölümdür.