Kariyer Ofiste nasıl zinde kalırsınız?

Ofiste nasıl zinde kalırsınız?

06.09.2017 - 17:47 | Son Güncellenme:

Uzun çalışma saatleri içinde ofiste zinde kalmak her zaman kolay olmuyor. Peki yoğun çalışma temposu içinde nasıl daha zinde kalırsınız? Ofiste enerjinizi nasıl yükseltirsiniz?

Ofiste nasıl zinde kalırsınız

Gün boyu ofiste çalışanlar için hareketsiz geçen saatler hem fiziksel hem de ruhsal açıdan daha bitkin ve yorgun hissetmeye neden oluyor. Üstelik hareketsiz kalmaya düzensiz beslenme de eklenince kilo problemleriyle baş etmek zorunda kalıyoruz. Birkaç egzersiz hareket, çalışma şeklinizde yapacağınız basit değişiklikler ve doğru beslenme ile gün boyu daha zinde ve enerjik hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bol su için
Zinde kalmanın ilk yolu gün boyu yeterli miktarda su tüketmek. Ofiste çalışma masanızın üzerinde her zaman bir su şişesi
bulundurun. Böylece çalışırken su içmeyi unutmamış olacaksınız.

Mutlaka sabah kahvaltısı yapın
Günün en önemli öğününün sabah kahvaltısı olduğunu artık bilmeyen yok. Sabah kahvaltısı yapmadan evden
çıkmayın ve kahvaltıda besin değeri yüksek yiyecekleri tüketmeye dikkat edin. Örneğin yumurta sabah yorgunluğunu atmanıza yardımcı olacak ve enerji sağlayacak.

Yüz yüze iletişim kurmaya özen gösterin
Ofis içinde e-posta veya telefon kullanmanın gerekli olduğu durumlar dışında çalışan arkadaşlarınızla yüz yüze iletişimde olun. Böylece kısa süreli de olsa hareket halinde olacaksınız. Aynı yerde sürekli oturmak beden dinçliği ve sağlığı için kesinlikle tavsiye edilmiyor. Çalıştığınız bina içinde eğer asansör varsa, onun yerine merdiven kullanmayı alışkanlık haline getirin. Bu aynı zamanda minik bir kardiyo egzersizi olacak.

Haberin Devamı

Gün içinde egzersiz yapın
Oturduğunuz yerden çalışıyor olabilirsiniz ancak bu bazı egzersizleri yapmanıza engel değil. Oturduğunuz yerde omuzlarınızı silkin. Her bir omzunuzu üç kere döndürün. Göğüslerinizi gerin (ellerinizi arkada birleştirin, omuzlarınızı geriye doğru çekin) Belinizi sağa ve sola iki kere döndürün. Bunları her saat yapmayı ihmal etmeyin. Ayrıca öğle yemeği arasında mutlaka bir fırsat yaratın ve kısa süreli de olsa yürüyüş yapın.

Ofis çekmecenizde her zaman atıştırmalıklara yer ayırın
Gün içinde ara öğün olarak kuru meyve, ceviz, fındık gibi atıştırmalıklar elinizin altında olsun. Bunlar gün içinde enerjinizi yükseltmeye yardımcı olacak. Ancak bisküvi ve gofret gibi tatlı gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Bunlar kan şekerinizi yükselteceği için öğleden sonra halsizlik yaratacak ve uyku haline neden olacak.

Zeynep BALİÇ