Kıbrıs Türkiye’yi anlamayanlar, anlamak istemeyenler KKTC halkına yararlı olamazlar

Türkiye’yi anlamayanlar, anlamak istemeyenler KKTC halkına yararlı olamazlar

17.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Türkiye’yi anlamayanlar, anlamak istemeyenler KKTC halkına yararlı olamazlar

Her ülke, her yönetim gibi Türkiye’nin de yöneticilerden kaynaklanan kimi hataları olabilir.

Zaman zaman bunları eleştirmek de doğaldır.

Ama bu Türkiye’ye karşı cephe oluşturmaya, Türkiye’ye karşı husumet oluşturmaya, Türkiye’yi dövmeye dönüşürse, ya da dönüşme eğilimine girerse olmaz.

Neden?

Çünkü, Türkiye bizim için var olmak demektir.

Özgürlüğümüzün, güvenliğimizin yegane garantörüdür.

Ben, Kıbrıs Türkünün bunu samimiyetle anlayıp anlamadığını 2 soru ile test ederim… Eğer bir kişi, “Türkiye senin anavatanın mı? sorusuna “hayır değil” diye yanıt verirse ondan bu halka, bu devlete hayır gelmez… Aynı şekilde, eğer bir kişi, “Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam etmesini istiyor musun? sorusuna “hayır istemiyorum” diye yanıt verirse o da tamam değildir demektir.

Peki ama Türkiye kimdir? Ne yapmak istiyor?

Türkiye bugün Ortadoğu’da her şeye rağmen demokrasiyi yaşatan tek İslam ülkesidir.

193 BM üyesi arasından Gayri Safi Milli Hasıla dikkate alındığında dünyanın 16’ncı, kimilerine göre 17’nci büyük ülkesidir.

O Türkiye’nin şu anda Doğu Akdeniz’de hidrokarbon aramaları için 2 tane platformu var…

1 tane daha alıyor.

Uluslararası askeri güç verilerini toplayan Global Fire Power tarafından 2019 yılı ikinci çeyreğine ait askeri gücü en yüksek ülkeleri açıklandı! Bu listenin belirlenmesinde 50’den fazla faktör hesaba alındı. Bunlardan bazıları; teknoloji yönünden gelişmişlik, insan gücü, sahada uzun süre kalma ve hareket kabiliyeti... Türkiye’nin listedeki yerini belirleyen en önemli faktörün operasyonlarda teknolojiyi en iyi şekilde kullanması olduğu belirtildi.

Türkiye bu kıstaslara göre askeri güç bakımından ABD, Rusya, Çin, Hindistan, Fransa, Japonya, Güney Kore, İngiltere’den sonra dünyanın 9’ncu en önemli ülkesi kabul ediliyor.

Türkiye’nin şu anda 50 bin askeri yurt dışında görev yapıyor…

Türk ordusu şu anda KKTC, Suriye, Irak, Azerbaycan, Somali, Katar, Arnavutluk, Katar, Lübnan, Bosna Hersek, Kosova, Afganistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Libya olmak üzere 14 ülkede çeşitli askeri görevler üstlenmiş durumdadır.

Türk ordusu, İngiltere merkezli Pricewaterhouse Coopers’un (PwC) yayınladığı ‘Küresel Savunma Perspektifleri 2017’ adlı rapora göre ABD’den sonra yurt dışında en aktif olan ikinci ordu.

Türkiyesiz kimse Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da istediği gibi at oynatamaz.

Son olaylar ve Libya’daki malum gelişmeler bunu ispatlamıştır.Libya’da ateş kes oluyorsa bunda en önemli rollerden biri Türkiye’nindir.

Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesidir. Türkiye, geleceğe emin adımlarla ilerliyor. KKTC Türkiye ile bir oldukça Türkiye de KKTC de daha da güçlenecektir.

Yalın gerçek budur.