Kobi Tek ekrandan 7/24 tahsilat

Tek ekrandan 7/24 tahsilat

12.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanal pos hizmeti veren 20 bankayı tek ekranda birleştiren Ödüyo, işletmelerin hem müşterilerinden hem de bayilerinden tahsilatlarını 7/24, hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilmesini sağlıyor.

Tek ekrandan 7/24 tahsilat

EBRU SUNGUR - İşletmeler için her zaman zorlu konulardan biri olan, bir dönem şehir trafiğinin bile haftanın belli günlerinde yoğunlaşmasına yol açan ‘tahsilat’, dijitalleşmenin hızlanmasıyla kolaylaşıyor. Özellikle fintech girişimlerinin bu alanda ürettiği çözümlere her gün bir yenisi ekleniyor. Türkiye’de sanal pos hizmeti veren 20 bankanın, sanal pos entegrasyonunun tek ekranda birleştiği, işletmelerin müşteri veya bayilerden gerçekleştirmek istediği tahsilatları kolaylıkla ve zamanında almasını sağlayan e-tahsilat sistemi Ödüyo da bunlardan biri. Ödüyo Genel Müdürü Erman Yapıcı, sistemi şöyle anlatıyor:

Haberin Devamı

“Açık hesap (vadeli), peşin sipariş, fatura gibi senaryoları ERP sistemleri ile entegre olarak uyarlanabilir özellikleriyle tamamen yenilikçi bir yapıya sahip Ödüyo ile SMS ve e-mail göndererek 7/24 kesintisiz ödeme alabilmek mümkün. Ödüyo kullanmaya karar veren firma için firmaya özel bir ödeme sayfası açılırken, firma bu sayfa üzerinden tahsilat gerçekleştireceği müşteri ve bayilerine ait toplam borç, vadesi gelen borç, irsaliye, fatura ve sipariş gibi kayıtları görüntüleyebiliyor. Dilediği ödeme seçenekleri ve türleriyle tahsilat gerçekleştirmek istediği müşteri veya bayilerine SMS ve e-mail bildirimleri gönderebilirken, ödeme bildirimi alan müşteri gelen link üzerinden dilediği bir kartla ödemesini gerçekleştirebiliyor. Ödeme yapıldığı anda tahsilat makbuzları, ödeme sağlayan kişiye ve firmaya gönderilen sistemde, firma yaptığı tahsilatları görüntüleyebilip takip edebiliyor. Ödeme bildirimi almadan dilediği zaman ödeme yapmak isteyen müşteriler için de sayfa üzerinden serbest ödeme ile dilediği şekilde ödeme gerçekleştirmesi ve takip edebilmesi sağlanıyor. Yapılan tüm ödemeler ERP sistemlerine otomatik aktarılabiliyor.”

Haberin Devamı

Hızlı ve hatasız

Tahsilat işlemlerinin hızlı ve hatasız yapılmasını sağlayan bir sistem kurduklarını vurgulayan Erman Yapıcı şunları söylüyor:

“Ödüyo, inovatif yapısıyla işletmelerin her türlü sistemlerine uyarlanabiliyor. Hedef pazarlarımız mobilya, beyaz eşya, tarım, otomotiv, ısıtma soğutma, elektrik/elektronik, bilişim, sigorta, sağlık sektörleri, eğitim, hırdavat, metal, tekstil ve turizm. Özellikle nakit akışı dengesiz, müşterilerinden tahsilat yapma zorunluluğu olan, vadeli alacaklarda sıkıntı yaşayan, karşılıksız çek ve senetlerle başı dertte olan tüm şirketler için çözüm üretiyoruz.”

Aylık maliyeti 2000 lira

Erman Yapıcı, “Ödüyo sistemine katılmanın, bir işletmeye maliyeti nedir?” sorusunu şöyle yanıtlıyor:

“Ödüyo sistemine katılmanın aylık ortalama işletme maliyeti 2000 lira. Bankalarla müşteri faydasına daha uygun komisyon oranlarıyla anlaşarak, müşterilerimize bu imkanı sunmaktayız. Müşteri isterse kendi banka kurumlarıyla da çalışmaya devam edebilmektedir.”

Haberin Devamı

‘WhatsApp’ta kart fotoğrafı paylaşmayın’

İşletme-tüketici arasındaki ödeme teknolojileri, önemli mesafe kat ederken şirketler arası finansal işlemlerde kullanılan ödeme sistemlerinin aynı hızı yakalayamadığını belirten Erman Yapıcı şöyle diyor:

“Özellikle KOBİ’ler satış, finans ve muhasebe ekiplerinin iletişimi için oluşturulan WhatsApp gruplarında kredi kartı fotoğraflarını paylaşmak gibi bir hataya sıklıkla düşüyor. Kredi kartının POS cihazının yanında bulunmaması durumunda tercih edilen bu yöntem, işletmelerin kredi kartı bilgilerini tehlikeye atıyor. Ödüyo, kart sahibinin ve kart güvenliğinin sağlanabilmesi adına da 3D Secure yani çift yönlü doğrulama ile ödeme alımı gerçekleştirebiliyor. Böylelikle itiraz etme sürecinde iki taraflı güvenliği ve tahsilat kolaylığını sağlamış oluyoruz. Aslında bir nevi manuel olarak muhasebede gerçekleşen bu hikayeyi işletmeler için güvenli bir şekilde dijital ortama taşıyor ve zamandan tasarruf ettiriyoruz.”