Konut İnşaat sektörüne kara kitap!

İnşaat sektörüne kara kitap!

29.12.2014 - 10:27 | Son Güncellenme:

Türk müteahhitliğini teknik olarak disipline edecek bir ‘kara kitaba’ ihtiyaç var.

İnşaat sektörüne kara kitap

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, müteahhitlik mesleğini icra edebilmek için ehliyet uygulaması olması gerektiğini ve inşaat sektörünün de disipline edilebilmesi içini bir kitaba ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hemen her meslek için bir ehliyet gerektiğini ancak müteahhitlikte böyle bir uygulama olmadığını belrten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, inşaat sektörünü disipline edecek bir kara kitap lazım olduğunu söyledi.

Bakan Zeybekci TBMM’deki özel sohbetinde, inşaat sektörünü baştan sona kadar tanımlayacak, Türk müteahhitliğini teknik olarak disipline edecek bir ‘kara kitaba’ ihtiyaç olduğunu belirtti.

İnşaat sektörünün epey daraldığını belrten Bakan Zeybekçi, gayrimenkul rantının endişelenere nedne olduğunu ancak bunun inşaat sektörünün önünü kapamasına izin veirlmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de belli birşey olmak için, belirli bir ehliyete ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Bakan Zeybekçi,müteaahhit olmak için hiç birşeye gerek olmadını, inşaat sektörünün şu anda baştan sona herşeyin tanımlandığı ve sektörü teknik olarak disipline edebilecek nitelikte bir kitaba ihtiyacı olduğunu söyledi.