Kültür Sanat 2008’in en iyi oyunu ‘Sivas ‘93’

2008’in en iyi oyunu ‘Sivas ‘93’

05.11.2008 - 01:09 | Son Güncellenme:

Yayın hayatında 18 yılı geride bırakan Tiyatro dergisinin verdiği 6. Tiyatro Ödülleri, önceki gece Kenter Tiyatrosu’nda yapılan bir törenle sahiplerini buldu

2008’in en iyi oyunu ‘Sivas ‘93’

Hasan Anamur, Üstün Akmen, Eser Rüzgar, Hayati Asılyazıcı, Metin Boran, Ragıp Ertuğrul, Rengin Uz, Robert Schild veYaşam Kaya’dan oluşan Seçici Kurul, Yılın En İyi Yapımı Ödülü’nü Genco Erkal’ın yazıp yönettiği, Dostlar Tiyatrosu’nun oyunu “Sivas ‘93”e verdi.
En İyi Yönetmen “Şeylerin Şekli” oyunuyla Mehmet Ergen seçilirken; En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu ödülleri, “Bana Bir Picasso Gerek” oyunundaki rolleriyle Sezai Altekin ve Ayça Bingöl’ün oldu. Diğer ödüller ise şöyle dağıldı:
Yılın Yazarı: Yiğit Sertdemir (“444” / Altıdan Sonra Tiyatro), Yılın Çevirmeni: Şükran Yücel (“Bana Bir Picasso Gerek” / Duru Tiyatro), Yılın Sahne Tasarımcısı: Ali Cem Köroğlu (“Bir Şehnaz Oyun” / İstanbul Devlet Tiyatrosu) ve Barış Dinçel (“Tekrar Çal Sam” / İBB Şehir Tiyatroları), Yılın Giysi Tasarımcısı: Canan Göknil (“Bayazıt” / İBB Şehir Tiyatroları), Yılın Işık Tasarımcısı: Yakup Çartık (“Savaş İkinci Perdede Çıkacak” / İstanbul Devlet Tiyatrosu) ve Yüksel Aymaz (“Oyunu Bozuyorum” / 5. Sokak Tiyatrosu-garajistanbul), Yılın Oyun Müziği: Çiğdem Erken (“Savaş İkinci Perdede Çıkacak” / İstanbul Devlet Tiyatrosu).
6. Tiyatro Ödülleri teşekkür plaketi ise 1964’ten beri aralıksız olarak perdelerini açan Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’na verildi.