Kültür Sanat Ajanda

Ajanda

14.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ajanda

Ajanda


       İSTANBUL
       Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Afete Karşı Sivil Koordinasyon tarafından düzenlenen, 17 Ağustos Depremi’nin anısına, Sinan Şanlıer’in bir yıllık süreci ve değişimi belgeleyen siyah/ beyaz fotoğraflarından oluşan sergisi 19 Ağustos’a dek Basın Müzesi Sergi Salonu’nda izlenebilecek.
       Erhan Şimşek ve Nilgün Şimşek’in eserlerinden oluşan "Gümüşle Yorumlanan Gelenek" başlıklı gümüş hat ve takı sergisi 16 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Topkapı Sarayı Sergi Salonu’nda gezilebilir.
       Tarih Vakfı’nın STK’larla birlikte gerçekleştirdiği "17 Ağustos: Uyku ve Uyanış Etkinlikleri" çerçevesinde Darphane - i Amire binalarında 20 Ağustos’a dek "Uyku: O Geceden Kalanlar", "Sivil Toplumun Uyanışı: Dayanışma", "Çocuk Gözüyle....karma sergi" ve "Depremden 45 gün sonra. Sarkis....." başlıklı fotoğraf sergileri yer alacak.
       Çekirdek Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen, sponsorluğunu Bilim Sanat Galerisi’nin yaptığı "Diyaloglar" başlıklı sergi Deniz Müzesi Sanat Galerisi’nde 16 - 31 Ağustos tarihleri arasında yer alacak. Sergiye katılan sanatçılar: Selin Işın, Bedri Baykam, Murat İrtem,İbrahim Çiftçioğlu, Müberra Kıyakkaş, Tanju Demirci, Barış Sarıbaş,Ekrem Kahraman, Tuncay Takmaz, Alp Tamer Ulukılıç, Yiğit Yazıcı ve Sertap Yeğin. (0212) 252 31 61.
       Sepetçiler Kasrı’nda 20 Ağustos’a dek Ekin Sanat’ın düzenlediği "Köprü" başlıklı karma resim sergisi görülebilir. (0212) 519 18 17.
       The Marmara İstanbul, Hatice Nalbant’ın yağlıboya resim sergisine 16 Ağustos’a dek Opera Sanat Koridoru’nda ev sahipliği yapıyor. (0212) 251 46 96.
       Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Trakya Üniversitesi öğrencilerinin birlikte açtıkları "Siz ve Biz" adlı fotoğraf sergisi Zeytinburnu Olivium Alışveriş Merkezi’nde 12 Eylül’e dek gezilebilecek.
       İMKB Sanat Galerisi’nde 15 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Numan Arslan’ın resimleri sergilenecek. (0212) 298 25 11.

       BODRUM
       Merve Sanat Galerisi’nde 27 Ağustos’a dek İlhan Ergüden’in resimleri sergilenecek. (0252) 316 25 56.

       KUŞADASI
       Hakan Esmer resim sergisi 18 Ağustos’a dek Kuydaş Sanat Galerisi’nde izlenebilecek. (0256) 614 18 28.

       GEBZE
       Renkli Doppler Sonografi Merkezi’nde 19 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında Ertuğrul Merter’in "Yaşamaya Dair" başlıklı fotoğraf sergisi yer alacak.
       Dostlar Tiyatrosu’nun sahnelediği, Can Yücel’in şiirlerinden Genco Erkal’ın uyarlayıp, yönettiği, tek başına oynadığı ve sahne donatımını ressam Su Yücel’in gerçekleştirdiği "Can" adlı oyun 15 Ağustos’ta Darüşşafaka Tesisleri’nde sahnelenecek ilk oyunla turneye başlıyor. "Can" 16 Ağustos’ta Bornova, 17 Ağustos’ta Milas Açıkhava Tiyatrosu, 18 Ağustos’ta Can şenlikleri kapsamında Can Yücel’in mekânı Datça’da ve 20 Ağustos’ta Bodrum’da sahnelenecek.

       İSTANBUL
       Bilyay Vakfı’nda 15 Ağustos saat 19.30 - 20.30 arası Haluk Özden’in "Düşünce Enerjisi" konferansı ile 19 Ağustos saat 14.00 - 16.00 arasında Haluk Hacaloğlu’nun "Şamanizm" konulu semineri gerçekleşecek.

       İSTANBUL
       Enka Vakfı’nın düzenlediği "Kültür Programı 2000" çerçevesinde Enka Açıkhava Tiyatrosu’nda bu akşam, başrolünde Michail Caine’in oynadığı "Tanrı’nın Eseri, Şeytanın Parçası" ile 17 Ağustos saat 21.15’te, başrolünde Keanu Reeves’in rol aldığı "The Matrix" adlı filmler gösterime sunulacak.
       Umut Sanat Ürünleri tarafından işletmesi gerçekleştirilen Bahçeşehir AmphiTheatre’da sinema şenliği Ağustos ayında da devam ediyor. Bu hafta gösterime sunulacak filmler şöyle: Bu akşam "Üç Kral", 15 Ağustos’ta "Manolya", 16 Ağustos’ta "Kumsal", 17 Ağustos’ta "Yeşil Yol", 19 Ağustos’ta "Asteriks ve Obeliks: Sezar’a Karşı" ve 20 Ağustos’ta "Gözü Tamamen Kapalı". Saat: 21.30. (0212) 669 41 38.

       ANKARA
       Ankara Sinema Derneği’nin Sinema Tek gösterim programı kapsamında 15 Ağustos saat 19.00’da Leos Carax’ın yönettiği ve başrollerinde Michel Piccoli ile Juliette Binoche’nin rol aldığı "Kötü Kan" adlı film Kızılırmak Sineması’nda izlenebilir.
       Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Geleneksel Mithat Selection Opera Geceleri yaz sezonu boyunca her Cumartesi gecesi İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki Mithat Selection Erenköy Mağazası önünde ve Ankara’da her ayın ilk Pazar gecesi Karum Alışveriş Merkezi önünde opera severlerle buluşmaya devam edecek. Tamamını Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin oluşturduğu farklı gruplar, Mithat Selection Opera Geceleri’nde özel olarak hazırladıkları repertuarları ile popüler operadan örnekler sunuyor, düetler yapıyor.

       İSTANBUL
       Bahçeşehir Amphi -Theater’da 18 Ağustos saat 21.30’da Teoman konseri izlenebilir. (0212) 669 41 38.
       Efes İçecek Grubu’nun Türkiye pazarına geçtiğimiz günlerde sunduğu yeni ürünü Amerikan Klasiği Miller Genuine Draft (MGD), tüketicisi ile Laila’da düzenleyeceği "Miller Party" de bu yazın en popüler grupları arasında yer alan Madison Avenue ve Sharon Villiams konserinde buluşuyor. "Miller Party" serisinin 16 Ağustos gecesi gerçekleşecek ilk konserinde Madison Avenue ve Sharon Villiams’ın yanısıra DJ Steve God Goddard’da konuklara müzik ziyafeti sunacak.