Kültür Sanat Alaçatı'da caz!

Alaçatı'da caz!

19.10.2012 - 10:14 | Son Güncellenme:

Caz müziğe yeni bir soluk getiren, Alaçatı’nın tarihi ve kültürel yansımasına uygun olarak organize edilen Alaçatı Jazz Rüzgarı ekim ayında start alıyor.

Alaçatıda caz

Alaçatı Belediyesi katkıları; Buğra Özçetin, Ayhan Öztoplu ve Oğulcan Şişman işbirliğiyle 2.yılında 4.sü düzenlenecek olan Alaçatı Jazz Rüzgarı, caz severleri bir araya getirerek fırtına estirmeye devam edecek.

Haberin Devamı

26 Ekim Kurban Bayramının 2. günü Alaçatı sokaklarında Brass Band geçişiyle başlayacak. 1 Aralık’a kadar sürecek olan festival, sevilen caz sanatçılarının vereceği 8 performansdan oluşuyor. Bayram tatilini Alaçatı’da geçirmek isteyen ve caz müziğe gönül veren misafirlere muhteşem bir müzik ziyafeti verecek olan festivalde; Sibel Köse, Neşet Ruacan, Önder Focan, Şenova Ülker, Ayşe Gencer, Jehan Barbur, Kürşad Başar, Ece Göksu, Fatih Erkoç, Birsen Tezer, Ayhan Öztoplu, Engin Recepoğulları, Erdal Akyol, Uraz Kıvaner, Kerem Görsev Trio, Okay Temiz gibi müziğe uzun yıllar emek vermiş sevilen isimler ve bandlar konuk olacak.

Rüzgarın en önemli performanslarından biri 26 ekim tarihinde yapılacak olan Ayten Alpman anısına feat Ayşe Gencer & Ece Göksu. Alaçatı jazz Rüzgarı’nın bugünlere gelmesinin temel taşlarından biri olan sayın Ayten Alpman ekim 2011 ilk jazz rüzgarının açılış performasında bulunmuş ve kendisi defalarca Bu’ra Lokal’de sahne almıştır .

Haberin Devamı

Bu’ra Lokal gerçekleşecek olan performanslar için detaylı bilgiye www.alacatijazzruzgari.com adresinden veya Buğra Özçetin 0.537.780.00.60. ulaşabilirsiniz.

Festival Programı :

26 ekim Brass Band @ Alaçatı sokakları

Ayten Alpman anısına feat. Ayşe Gencer & Ece Göksu

27 Ekim Birsen Tezer

28 Ekim Jehan Barbur

03 Kasım Kürşad Başar Quintet

10 Kasım Fatih Erkoç Quintet

24 kasım Kerem Görsev Trio

17 Kasım Allstars Jazz Band feat. Sibel Köse

01 Aralık Okay Temiz Percussion Session