Kültür SanatAltın Lale ‘Atlantis’e

Altın Lale ‘Atlantis’e

22.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma ve Ulusal Belgesel Yarışması ödülleri önceki akşam Salon İKSV’de yapılan törenle sahiplerini buldu.

Altın Lale ‘Atlantis’e

Festivalin kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına Eczacıbaşı Topluluğu tarafından verilen Uluslararası Yarışma Altın Lale Ödülü’nü Valentyn Vasyanovych’in yönettiği “Atlantis” kazandı. Uluslararası Yarışma’da Jüri Özel Ödülü’nü Alex Piperno’nun yönettiği “Denizaltısı da Olsun İsteyen Cam Temizleyici / Window Boy Would Also Like to Have a Submarine” kazandı. Uluslararası Yarışma’da Camila Morrone’ye “Mickey ve Ayı / Mickey and the Bear” filmindeki oyunculuğu nedeniyle Mansiyon verildi. En İyi Belgesel Ödülü’nü Deniz Tortum’un yönettiği “Maddenin Halleri” kazandı. Ulusal Belgesel Yarışması’nda Serdar Kökçeoğlu’nun yönettiği “Mimaroğlu” ile Zeynep Dadak’ın yönettiği “Ah Gözel İstanbul” filmlerine de Mansiyon verildi.

KEŞFETYENİ
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!

Cadde | 03.05.2025 - 07:13

Survivor All Star 2025'e sürpriz bir şekilde veda eden isim Yiğit Poyraz olmuştu. İlk paylaşımını yapan Poyraz'ın 'Usta' ifadesi dikkat çekti.

Yazarlar