Kültür Sanat Ankara'da Barok ezgileri yükseliyor

Ankara'da Barok ezgileri yükseliyor

30.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yıl bitmeden İş Sanat'ta birbirinden renkli etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor. Barok dönem eserlerini antik dönem enstrümanları ile yorumlayan Ankara Barok Solistleri’nin konseri etkinlikler arasında en dikkat çekenlerinden biri. Çekimleri Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde yapılan konser, 8 Aralık Çarşamba saat 20.30’da ilk gösterimini yapacak. Topluluk dönemin önemli temsilcileri Antonio Vivaldi ve George Friedrich Händel’in eserlerinden oluşan bir repertuvar ile seyircilerin karşısında olacak. Konser, sezon boyunca İş Sanat’ın YouTube kanalında ücretsiz olarak izlenebilecek.

Ankarada Barok ezgileri yükseliyor

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Diğer yandan Türk rock müziğinin mihenk taşlarından Bulutsuzluk Özlemi, Symphonista Oda Orkestrası eşliğinde 10 Aralık Cuma akşamı Maximum Uniq Hall’da sahne alacak. 30 yılı aşkın süredir birlikte söylediğimiz Bulutsuzluk Özlemi şarkıları, grubun "Sözlerimi Geri Alamam" ismini verdiği konserde yepyeni düzenlemeleriyle seslendirilecek. Seyircili kaydedilen konserin tamamı 16 Aralık Perşembe, saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında yayında olacak.

Haberin Devamı

Zubin Mehta, Valery Gergiev gibi ünlü orkestra şefleri ile Metropolitan Opera, Berlin Staatsoper gibi saygın opera salonlarında sahne alan soprano Olga Peretyatko ve Avrupa’daki parlak kariyeri ile dikkat çeken tenor Mert Süngü’nün yer alacağı ve Avusturya valslerinin yanı sıra sevilen opera aryalarının da seslendirileceği konserde solistlere Murat Cem Orhan yönetimindeki Gedik Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Konser 29 Aralık Çarşamba saat 20.30’da, Maximum Uniq Hall’da seyircisiyle buluşacak.

İş Sanat'ın bir diğer etkinliğinde ise âşık geleneğinin son temsilcilerinden Âşık Veysel “Uzun İnce Bir Yoldayım” başlıklı şiir dinletisiyle anılacak. Atilla Birkiye’nin metinlerini, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletinin müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın üstleniyor. Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in şiirleri seslendireceği dinletide Cengiz Özkan, bağlamasıyla Âşık Veysel türkülerini yorumlayacak. Dinleti, 27 Aralık Pazartesi saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalından ilk gösterimini yapacak. Çocuklar için "Masamda Tiyatro Var" adlı video dizisini hayata geçiren İş Sanat, sahneye meraklı küçük sanatseverleri 5 Aralık Pazar saat 15.00’te video dizinin ilk bölümüyle buluşturacak.