Kültür Sanat Aşkımız aşkı anlatıyor

Aşkımız aşkı anlatıyor

18.03.2015 - 13:51 | Son Güncellenme:

Cengiz Hortoğlu’nun yeni romanı; “AŞKIMIZ AŞKI ANLATIYOR” İskenderiye Kitap’tan yayınlandı.

Aşkımız aşkı anlatıyor

“Gökyüzünde, yıldızlar arasında parlak ay nasıl görünürse âşık da yüzlerce kişi arasında öyle görünür, o göründü mü herkesin parlaklığı söner.” Mevlana

Ulaşım, sağlık, kadın hakları ve çocuk hakları gibi birçok toplumsal sorunun çözümü yanında, mutluluk, başarı, sevgi ve aşk üzerine yaptığı araştırmaları ve görüşleri röportaj, yazı dizisi, makale olarak yazılı ve görsel basında yayınlanan Hortoğlu, daha önce yayınlanan sekiz kitabının ardından, bu kez bir aşk romanı ile okuyucuların karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Romanda, kayıplarla, entrikalarla ve akıl almaz tuzaklarla karşılaşan ve kendi arayışları peşinde koşan kahramanların yolculuğu, etkileyici bir Aşk’ın içinde kesişiyor.

Her ne kadar bu çalışma bir roman da olsa zaman zaman Cengiz Hortoğlu’nun kadın haklarına olan duyarlılığına ilişkin izler görüyoruz.

Ayrıca roman aşkın ne olduğunu ve ne olması gerektiğini de sorguluyor.

Romanı okuduğunuzda aşkın vasatlığı yok ettiğine ve hayatı sıradanlıktan çıkarıp en tepelere yücelttiğine tanık oluyorsunuz.

Peki, AŞK dediğin neydi? Acı mı mutluluk mu?”

Aşkımız Aşkı Anlatıyor” romanı, nice savaşların ve kavgaların yeryüzünden silmeyi başaramadığı Aşk’ın nasıl yaşandığını ve onun çeşitli ihtimallerini macera, inanç ve tutkularla dolu bir akışla gözler önüne sererken, aşkın asıl bağlantısının doğa ile olduğunu da hatırlamamızı sağlıyor.