Kültür Sanat Başkentte sanatın büyülü yolu başlıyor

Başkentte sanatın büyülü yolu başlıyor

16.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin yeni durağı Ankara. Başkent Kültür Yolu Festivali’nde sanatseverleri 1 Ekim’e kadar konserden tiyatroya, sergiden söyleşiye pek çok etkinlik bekliyor.

Başkentte sanatın büyülü yolu başlıyor

Meltem Güneş - 2021 yılında İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan, geçen yıl ise Ankara Başkent, Çanakkale Troya, Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali ve Konya Mistik Müzik Festivali’nin dahil olmasıyla beş ayrı şehirde yapılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, bu yıl 11 il ile yola devam ediyor. Festivallerin Ankara ayağı olan Başkent Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor.

Haberin Devamı

Sanatseverleri 1 Ekim’e kadar konserden tiyatroya, sergiden söyleşiye dolu dolu bir etkinlik takvimi bekliyor.

Başkentte sanatın büyülü yolu başlıyor

Festival, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile dünyaca ünlü çellist Jamal Aliyev’in gala konseriyle başlayacak. Ankara Kalesi’nde amatör olarak müzik yapan ve ritim eğitimi verilen çocuklar festival kapsamında “Kale’nin Altın Çocukları” adıyla Cumhuriyet Müzesi’nde seyirci karşısına çıkacak. Milli mücadeleyi tüm yönleriyle sahneye taşıyan “100 Yıllık Emanet Cumhuriyet” müzikali ile Türkiye-Kore Dostluk Caz Konseri CSO Ada Tarihi Salon’da izleyiciler ile buluşacak. Devlet Opera ve Balesi, “Carmen” ve “Kuğu Gölü”, “Rigoletto” ve “Tosca”yı;  Devlet Tiyatroları “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Tamamen Doluyuz”, “Limon, Lena, Leyla ve Diğerleri” ile “Toplu Hikâyeler”i sahneleyecek. Festival coşkusu Gaziantep, Konya, Beyoğlu, Sur, Efes, Antalya kültür yollarıyla devam edecek.