Kültür Sanat Betül Yergök’ün ikinci kitabı “İnsanın Asıl Sınavı Kendisidir” okuyucuyla buluştu

Betül Yergök’ün ikinci kitabı “İnsanın Asıl Sınavı Kendisidir” okuyucuyla buluştu

27.04.2022 - 17:22 | Son Güncellenme:

Yazarlarımızdan Betül Yergök’ün yeni kitabı “İnsanın Asıl Sınavı Kendisidir” Müptela Yayınevi etiketiyle yayımlandı. Gazeteci ve hukukçu Yergök ilk kitabı “Hikâyedeki Seni Bul”da olduğu gibi bu kitabında da sıra dışı üslubuyla okuru gerçek hikâyelerden, yaşanmışlıklardan kurulu bir anlatıya ustalıkla ortak ediyor.

Betül Yergök’ün ikinci kitabı “İnsanın Asıl Sınavı Kendisidir” okuyucuyla buluştu

Aşılması En Zor Sınava Hazır mısınız?

Haberin Devamı

Kitapta aşka, aile, arkadaş ilişkilerine, yaşam boyu bizi kuşatmasına izin verdiğimiz blokajlara, atalardan gelen inanışlara dek birçok konuda çarpıcı ve gerçek hikâyeler bulunuyor. Betül Yergök aynadaki yansımaya değil, aynanın gerisine bakmayı öneriyor okurlarına. Bir çocuğun tükenmez merakıyla yaşayıp sorular sormaya, sorgulamaya, yeni cevaplar bulmaya ve değişmekten korkmamaya davet ediyor bizleri.

Kitabın ilk sayfasından başlayarak okuru, insanlık hallerine dair hikâyelerden kurulu bu yolculuğa buyur eden Betül Yergök “Aşılması en zor sınav sensin, kendini yenersen dünyayı yenersin,” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Şimdiden söz verin, düştüğüm çukurlara düşmüşseniz ‘Ben de’ deyin, çıktıysanız ‘Ben de’ deyin, hâlâ oradaysanız da okuduktan sonra ‘Ben de’ deyin. Çünkü ben akıl vermeye değil, yaşam hikâyemi sohbete konu ederek hayat bahçesinde birlikte yürüyüşe çıkalım diye geldim.”

Yazarlar