Kültür Sanat Bu kez sanat eleştirmenlerinin yapıtları sergileniyor

Bu kez sanat eleştirmenlerinin yapıtları sergileniyor

09.06.2011 - 12:44 | Son Güncellenme:

AICA Sanat Eleştirmenleri ve onların seçtikleri sanatçılar dün Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde açılmış olan “Canım, Lütfen Yapma” adlı sergiyle bir araya geliyor.

Bu kez sanat eleştirmenlerinin yapıtları sergileniyor

AICA Sanat Eleştirmenleri ve onların seçtikleri sanatçılar 08 Haziran 2011 tarihinde Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde açılmış olan “Canım, Lütfen Yapma” adlı sergiyle bir araya geliyor. 09 Temmuz 2011 tarihine dek Proje 4L’nin proje odalarında görülebilecek olan serginin ilginç olan yanı bu kez sanat eleştirmenlerinin yapıtlarının sergilenecek olması.

Haberin Devamı

Sanat eleştirmenlerinin imge, sanatçıların ise metin üreteceği bu sergi bir rol değişiminden çok, rollerin yerinden edilmesini ve bu eksende ortaya çıkacak potansiyellerin izini sürmeyi hedefliyor. İkili karşıtlıklara değil çoklu karşılaşmalara ve onun kestirilemez potansiyellerine temellenen AICA Sanat Eleştirmenleri sergisi pek çok sanat eleştirmeni ve sanatçıyı bu kez farklı bir üretim alanında görünür kılıyor.

Küratörlüğünü Seda Yörüker ve Selen Sarıoğlu’nun gerçekleştirdiği sergide AICA sanat eleştirmenlerinden Ayşe Köksal, Beral Madra, Burcu Pelvanoğlu, Burçak Madran, Derya Yücel, Ebru Nalan Sülün, Elif Dastarlı, Evrim Altuğ, Fırat Arapoğlu, Nazlı Gürlek, Nilgün Yüksel, Osman Erden, Seda Yörüker, Selen Sarıoğlu, Su Başbuğu ve Umut Kaan Özdemir’in yapıtları yer alacak.

Haberin Devamı

Sergide sanat eleştirmenlerinin yapıtlarına paralel olarak Serkan Özkaya, Gülsün Karamustafa, Volkan Aslan, Aslımay Altay Göney, Orhan Cem Çetin, Komet, Vahit Tuna, Evrim Kavcar, Xurban-Collective, Antonio Cosentino, Lebriz Rona, Zeynep Perinçek, Oral Ünlü, Işıl Eğrikavuk, Yusuf Taktak, Elif Çelebi ve Nuri Kuzucan’ın metinsel üretimleri bulunacak.

Bir taraftan sanat eleştirmenlerinin, kendi kendilerine sordukları bir sanat işi olarak ‘ne yapmak istiyorum’, ‘ne yapabilirim’ sorusu ile şekillenen ve onların yapıt üretme sürecindeki bilinmez olan ile karşılaşmasına odaklanan sergi, diğer taraftan izleyicinin sanat eleştirmenlerinin ne ürettiği ile karşılaşması fikrine odaklanıyor. Bir bilinmezliğin ve onun etrafında kümelenmiş ilk önce kişisel düzlemde gerçekleşen çok yönlü karşılaşmanın, sonrasında ise toplu karşılaşmaların alanı olan sergi, yüksek tonla ‘sanat eleştirmenlerinin sergisi mi olur!’ diyen, olası potansiyellere baştan muhalif sesler için yumuşak bir ifade önerisinde bulunuyor: ‘canım, lütfen yapma’.

“Canım, Lütfen Yapma” adlı AICA Sanat Eleştirmenleri sergisi sadece algı sarsmayı değil aynı zamanda hızla genişleyen çağdaş sanat ortamında önemi daha da artan sanat eleştirmenlerine, sanat eleştirisine ve AICA Türkiye’ye dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda AICA Türkiye’nin bütçesine katkı sağlamak amacıyla sergide yer alan yapıtlar satılabilir olacak ve buradan elde edilen gelir AICA Türkiye’nin bütçesine aktarılacak.