Kültür Sanat "Burcu ve Berk ile…" Çocuklara "Çaktırmadan" Yol Gösteriyor

"Burcu ve Berk ile…" Çocuklara "Çaktırmadan" Yol Gösteriyor

18.11.2014 - 10:24 | Son Güncellenme:

Defne Ongun Müminoğlu’nun 9 serilik kitabı “Burcu ve Berk ile...”, yaşam içerisindeki temel kavramları bir hikâye çerçevesinde anlatıyor.

Burcu ve Berk ile… Çocuklara Çaktırmadan Yol Gösteriyor

Defne Ongun Müminoğlu, korkular, duygular, güvenlik, zorbalıkla başa çıkabilmek, cinsellik,.. gibi çocuklarımızın öğrenmesine ihtiyaç duyduğumuz kavramları sıcacık bir dil ve Esra İlter Demirbilek’in eğlenceli görselleriyle hikâyeleştirerek anlatıyor. “Burcu ve Berk ile...”, çocukların büyürken karşılaşabileceği her türlü soru ve sorunu eğlenceli bir dille yanıtlıyor. Böylelikle çocuklar, normalde dinlemekten sıkılabilecekleri konuları eğlenerek öğreniyorlar.

Haberin Devamı

Kitaplara konularla ilintili olarak, Uzman Psikolojik Danışman Feriha Dildar, Çocuk Doktoru Perihan Özren ve Çocuk Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu destek veriyor.

Burcu, Berk ve köpekleri Dost’un başına gelen olaylar üzerinde ilerleyen serinin kitapları; Yabancılar – Kaybolursan Ne Yaparsın?, Hislerimiz – Bunları Hissetmek Normal mi?, Sağlıklı Besleniyorum – Yararlı Şeyler Yiyorum, Eğleniyorum, Kendimi Koruyorum - Güvenlik, Hayır Diyebilirsin - Zorbalık, Vücudumuz – Vücut Denilen O Harika Makine, Sosyal Yaşam – Toplu Yaşama Kuralları, Kork-mu-yo-rum – Korkularımızı Anlamak ve Yenmek ve Cinsellik – Cinselliği Keşfediyoruz.

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nda (TÜRGÖK) kabartmalı kitap olarak yerini alan “Burcu ve Berk ile...” serisini Defne Ongun Müminoğlu görme özürlü çocuklar için seslendirecek.

Haberin Devamı

KİTAP İÇERİKLERİ:

“BURCU VE BERK İLE...” – DEFNE ONGUN MÜMİNOĞLU - ARTEMİS ÇOCUK YAYINLARI - Uzman destekli kitap serisi

HAYIR DİYEBİLİRSİN - Zorbalık

Burcu kardeşi Berk’e yol gösteren, zorlandığı zaman yardımcı olan bir abla. Ama bu sefer Burcu’nun bir derdi var. Başı okulundaki bir arkadaşıyla, Ceren ile dertte. Bakalım bu sorunu nasıl çözecekler.

YABANCILAR – Kaybolursan Ne Yaparsın?

Bu kitapta Berk markette annesini kaybediyor. Ve çok akıllıca davranıp, annesinin onu bulmasını sağlıyor. Çocuklar kaybolurlarsa ne yapmaları gerektiğini, yabancı birisi yanlarına gelirse nasıl davranmaları gerektiğini Burcu ve Berk’ten öğreniyorlar.

VÜCUDUMUZ – Vücut Denilen O Harika Makine

Berk bir kaza geçiriyor. Yarasını tedavi eden anneleriyle birlikte, Burcu ve Berk vücudumuzu keşfediyorlar. En büyük kasımız hangisi? Böbrekler ne işe yarar? Damarlarımız ne kadar uzun?

SAĞLIKLI BESLENİYORUM – Yararlı Şeyler Yiyorum, Eğleniyorum!

Bu kitapta Burcu kardeşine neden sağlıklı beslenmesi gerektiğini anlatıyor. İstediği miktarda şekeri yiyemeyen Berk, sağlıklı beslenme konusunda tereddütlü olsa da, Burcu’nun anlatımıyla konu çok eğlenceli bir hal alıyor.

HİSLERİMİZ – Bunları Hissetmek Normal mi?

Haberin Devamı

Bu hikayede Berk’in yaptığı bir hata sonucu ailedeki farklı duygulara şahit olacağız. Hepimizin hayatında pek çok farklı his var. Bu hisleri tanımak ve anlatabilmek çok önemli. Bakalım Berk, annesi, Burcu, veteriner Gültekin Amca ve Dost hangi durumda, neler hissediyor...

KENDİMİ KORUYORUM - Güvenlik

Bu kitapta Berk oyun oynarken büyük bir tehlike atlatıyor. Ablası Burcu’nun da aklına Berk’e etrafındaki diğer tehlikeleri hatırlatmak geliyor. Öğrensin ve kendini koruyabilsin diye.

SOSYAL YAŞAM – Toplu Yaşama Kuralları

Bu kitapta, seyahate çıkan iki kardeşin yaşadıklarından yola çıkarak, öncelikle kendimize, ailemize ve ardından çevremizdekilere saygı duymanın, etrafımızda bulunan kişilere ve çevreye karşı duyarlı olmanın ne kadar önemli olduğunu gözlemliyoruz. Üstelik kibar olunca çok beğeniliyoruz. Yani çok havalıyız, çok!

KORK-MU-YO-RUM – Korkularımızı Anlamak ve Yenmek

Bu hikayede, Berk’in yaşadığı korkulardan yola çıkarak, Burcu’nun ve hatta o çok kuvvetli olduğuna inandıkları annelerinin de endişe duydukları konular ve korktukları şeyler olduğunu görüyoruz. Hatta korkmanın bazen gerekli olduğunu öğreniyoruz. Neden mi?

Haberin Devamı

CİNSELLİK – Cinselliği Keşfediyoruz

Bu kitapta, Burcu ve Berk’in komşuları Dilek Teyze’nin köpeği Toro’nun yavruları oluyor. Berk Toro’nun yavruları oluyorsa Dost’un da mutlaka olması gerekir diye düşünüyor. Oysa ki Dost bir erkek, Toro ise dişi. Erkek ve dişi arasındaki fark ne? Bebekler nasıl oluyor? İşte karakterlerimiz bu hikayede cinselliği bu şekilde keşfediyorlar.