Kültür Sanat Cannes’a ilk kadın başkan

Cannes’a ilk kadın başkan

26.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransız Uluslararası Film Festivali Birliği Yönetim Kurulu, yapılan oylama sonucu Iris Knobloch'un Cannes Film Festivali’nin yeni başkanı olarak seçildiğini açıkladı.

Cannes’a ilk kadın başkan

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Knobloch görevine 1 Temmuz’da başlayacak ve üç yıllık görev süresi 2023, 2024, 2025 yıllarını kapsayacak. Görevini bir sene erken devreden güncel başkan Pierre Lescure, “Yerime gelecek kişinin bir kadın olması çok önemli. Meşaleyi Iris Knobloch'a büyük bir mutlulukla devredeceğim. O da yeni pozisyonunda vizyonunu ve yeteneğini gösterecektir” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Hukuk eğitimi alan Knobloch, Warner Bros.'un Fransa CEO'su başta olmak üzere 25 yılı aşkın sü- re WarnerMedia'da görev yaptı. Bu süre zarfında Cannes Film Festivali'ne pek çok usta ve yıldız ismin katılımını sağladı. 2008'de Légion d'Honneur Nişanı aldı. WarnerMedia'daki görevinden ayrıldıktan sonra I2PO adlı eğlence şirketinin kurucu ortağı oldu. Knobloch’un festival başkanı ve eğlence şirketi kurucusu olmak arasında nasıl denge kuracağı da tartışmaları beraberinde getirdi.

Cannes Film Festivali, 17-28 Mayıs tarihleri arasında 75. kez gerçekleştirilecek.

 

Yazarlar