Kültür Sanat Çocukları sanatla tanıştırma rehberi

Çocukları sanatla tanıştırma rehberi

01.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisi nisan ayı kapağına çocukları sanatla tanıştırma üzerine Ayşegül Sönmez’in kişisel deneyimlerinden yola çıktığı konuyu taşıyor

Çocukları sanatla tanıştırma rehberi

Aylık kültür sanat dergisi Milliyet Sanat, nisan sayısının kapağına Ayşegül Sönmez’in kaleme aldığı çocukların sanatla tanışmasını konu alan yazıyı taşıyor. Sönmez, çocukluk yıllarındaki sanat deneyimini üzerinden bugünün çocuklarının deneyimine uzanıyor ve nelerin yapılmaması gerektiğini de yazısında işliyor.
Derginin plastik sanatlar sayfalarında ayrıca yeni medya sanatının dünya çapındaki ismi Refik Anadol ile yapılmış bir röportaj, Dirimart’taki “Başka Her Şey Uzak” sergisine dair bir değerlendirme yazısı, genç sanatçı Emre Kapçak’ın eserleri üzerine bir inceleme bulunuyor.

Haberin Devamı

Akademi’de sürpriz adaylar

Derginin mimari sayfalarında ise 2021 Pritzker Ödülü’ne layık görülen Anne Lacaton ve Jean Philippe Vassal’ın özellikle kentsel konut alanında iklimsel, ekolojik, sosyal öncelikleri dikkate alan mimarlıkları irdeleniyor.

Asu Maro, ayın söyleşisinde son dönemde “Şeref Bey” dizisinde komedi türünde bir rolle izleyiciyle buluşan Şükran Ovalı’yla bir araya geliyor. Derginin sinema sayfalarında 25 Nisan’da sahiplerini bulacak 93. Akademi Ödülleri’nin öne çıkan dallarındaki sürpriz adaylara odaklanan bir yazı dikkat çekiyor. Selin Gürel, sinema sayfalarında yer alan yazısında Hollywood’un cinsel istismar gibi suçların ifşasıyla şekillenen “iptal kültürü”nü ve “iptal edilen” ünlülerin sözde samimiyetlerini tartışmaya açıyor. Geçen ay çevrimiçi olarak düzenlenen Berlin Film Festivali’nde dikkat çeken 10 film de sinema severlerin dikkatine sunuluyor. Sevin Okyay ise ödül sezonunun gözde isimlerinden birine dönüşen tartışma yaratan komedyen Sacha Baron Cohen’i merkeze alıyor.

Haberin Devamı

Derginin müzik bölümünde Egemen Limoncuoğlu, 2020’yi hem Kovid atlatıp hem de yeni bir albüm hazır ederek geçiren Marianne Faithfull’nun yeni albümünü konu alıyor. Müzik sayfasının konuklarından biri “Uzunlar” şarkısı dinleyicilerle paylaşan ve Evdeki Saat adıyla tanınan Eren Alıcı olarak dikkat çekiyor.

Çocukları sanatla tanıştırma rehberi

Kazuo Ishiguro röportajı

Sahne sanatları sayfalarının konuklarından biri ise pandemi döneminde oyunlarını sahneden naklen ve kayıt olarak izleyiciyle buluşturan Dasdas ekibi. GalataPerform’dan doğan dijital sahne YeniPerform’da sahnelenen “Beyaz Kanatlar”ın ekibi de yeni oyunlarını Milliyet Sanat okuyucuları için anlatıyor.
Derginin edebiyat sayfalarında ise bu ay Yapı Kredi Yayınları’ndan “Klara ve Güneş” adlı kitabı yayımlanan Kazuo Ishiguro’nun yabancı kaynaklardan derlenen röportajı, yazarların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocuklara armağan ettikleri kitaplar bulunuyor. Derginin Podcast sayfalarında ise Mario Levi, “Mario Levi ile Edebiyat Dersleri” adlı yeni podcastini anlatıyor.