Kültür Sanat Eğlenmenin tam vakti

Eğlenmenin tam vakti

03.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pandeminin yarattığı tahribattan arınma zamanı! Yaz geldi, iki yılın ardından bu sefer gerçekten festivallere, konserlere, etkinliklere doyacağımız birkaç ay bizleri bekliyor.

Eğlenmenin tam vakti

Melisa Vardal - "Ülkemizde ilk koronavirüs vakası görülmüştür” her şey bu cümleyle başladı. Önce okullar kapandı. sonra sokaklar… Yasakların ardı arkası bir türlü kesilmezken ya evlerimizde ya da işyerlerinde sosyal mesafeyle çalışmaya devam ettik, günlük hayatın streslerini atabileceğimiz sosyal alanlarımız da artık yoktu. Ölüm haberlerini günden güne aldıkça bu kâbusun biteceği günleri düşledik durduk. E hâl böyle olunca iki yıl sonra biten pandeminin ardından her ne kadar “evcimenleşsek” de konser, tiyatro ve sinema gibi etkinlikleri çokça özledik. Şehre bu yaz geri dönen etkinlikler hız kesmeden devam ederken pek çok yabancı sanatçı da yaz boyunca sahnelerimizde olacak. Yabancı sanatçıların turne takvimlerindeki İstanbul programlarını ve nefes alabileceğiniz birkaç festival önerisini sizler için derledik.

Haberin Devamı

Takvimlerimiz 3 Temmuz’u gösterirken İzlandalı rock grubu Kaleo, dünya turnesi kapsamında bu akşam KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. İlk kez Türkiye’ye gelen grup klasik rock ve blues rock esintileriyle süsledikleri müziklerini İstanbullu hayranlarıyla bir araya getirecek. Il Divo, 2021 yılında kaybettikleri grup üyeleri Carlos Martin’in ardından yola devam ettikleri “Greatest Hits Tour” turnesi ile 21 Temmuz’da Harbiye’de; geçen yıl Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanan İtalyan rock grubu Maneskin, 23 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta; Cezayirli genç müzisyen Wafa, 27 Temmuz’da Blind’da; dünyaca ünlü grup Arctic Monkeys, 9-10 Ağustos tarihlerinde; İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 50. yılına unutulmaz şarkılarıyla damga vuracak olan Nick Cave & The Bad Seeds, 21 Ağustos’ta Parkorman’da; İsrailli müzik grubu Vini Vici ise ‘Alteza Night’ konspeti ile sevenlerine farklı bir deneyim sunmak için 30 Ağustos’da LifePark’ta sahne alacak.

Haberin Devamı

Gelelim “Bir günlük konserler bana yetmez deşarj olmak için benim festivale ihtiyacım var” diyen festivalseverlere… Şehrin stresinden kaçabileceğiniz Parkorman’da düzenlenecek olan CityFest, 20 Temmuz Çarşamba akşamı başlıyor. 26 Temmuz’a kadar devam edecek festivalde Sıla’dan Can Bonomo’ya; Kenan Doğulu’dan Kalben’e; Deniz Tekin’den Sertab Erener’e pek çok önemli isim sahne alacak. 28-31 Temmuz tarihlerinde ise deniz, kum ve güneşi vadeden Milyon Fest ilginizi çekebilir. Festivalde Athena, Cem Adrian, Pinhani ve Aydilge gibi sevilen isimler yer alacak.

Şehirden kaçalım!

Şehirden uzaklaşmak isteyen festivalseverler 21-23 Temmuz’da Balon Fest’i, 4-7 Ağustos’ta Kuzey Fest’i ya da 17-21 Ağustos’ta Zeytinli Rock Festivali’ni ajandalarına yazabilir. Zeynep Bastık, Doğukan Manço, Edis ve Ozan Doğulu’nun sahne alacağı ve dünyanın birçok ülkesinden katılacak özel şekilli sıcak hava balonlarını yakından görme imkânınız olacak Balon Fest’te Anadolu Ateşi de festivalin ateşini harlayacak. Türkiye’nin en kuzeyinde gerçekleştirilen Kuzey Fest’in programı ise bu yıl yine dolu dolu! Hayko Cepkin, Gazapizm, Manga, Fatma Turgut, Pinhani, Yeni Türkü, Mor ve Ötesi, Deniz Tekin ve daha nicesini ağırlayacak festival Sinop Akliman’da kamp kurma fırsatı sunuyor. Zeytinli Rock Festivali’nin ise programı çok yakında açıklanacak, festival tadında günler geçirmeniz dileği ile.