Kültür Sanat Farklı ülkelerin danslarını öğrenecekler

Farklı ülkelerin danslarını öğrenecekler

13.11.2020 - 11:10 | Son Güncellenme:

‘Dünyanın ilk ve Türkiye’nin tek çocuklar ülkesi’ KidZania’da, 14-22 Kasım tarihleri arasında unutulmaz bir ara tatil geçirmek isteyen çocuklu aileleri, eğlenceli etkinlikler bekliyor. KidZania girişinden itibaren ’Kontrollü Sosyal Hayat’ önlemleri ile dokuz gün boyunca ara tatile özel etkinlikler olacak. Misafirler, 67 aktivite ve 120’den fazla mesleğin yanı sıra sokak oyunlarını deneyimlerken bir yandan şehir meydanına kurulacak disko aktivitesinde farklı ülkelerin danslarını eğlenerek öğrenecek.

Farklı ülkelerin danslarını öğrenecekler

“Kontrollü Sosyal Hayat” dönemine özel geliştirilen aktiviteler içerisinde, KidZania Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi de yer alıyor. Misafirlerin öğrenci olduğu aktivitede, fiziksel sağlık kavramı, kişisel hijyenin önemi, koronavirüsün ne olduğu ve korunmak için alınacak tedbirler anlatılıyor. Eğitimden sonra misafirler, “Hijyen Elçileri” olarak ellerindeki rota ve kontrol listesi ile diğer aktivite alanlarında maske ve sosyal mesafe gibi konuları denetliyor.  Aktivite sonunda Kontrollü Sosyal Hayat”ı eğlenerek öğreniyor ve ‘Hijyen Elçileri’ sertifikasını alıyorlar. ‘Yeni normal’ kurallarını gerçek hayatın simülasyonu olan KidZania İstanbul’da deneyimliyorlar. Sorumluluk, saygı, uyum, özgüven, farkındalık ve hoşgörü kavranmalarının pekiştiği aktivite çocuklara dikkat, araştırma becerisi, kararlık ve eleştirel düşünme yetisi kazandırıyor.

Haberin Devamı

NASA'daki güvenli havalandırma sistemi Türkiye’de ilk kez KidZania’da

KidZania, NASA’nın uzay istasyonları ve uzay mekiklerinde havayı filtrelemek için kullandığı, özel “UV PHI Cell (photohydroionization)” teknolojisini kullanmaya başladı. Türkiye’de ilk kez kullanılan bu sistemde klima santrallerine entegre edilen cihazlar sayesinde; bakteri, virüs ve diğer patojenlerin DNA'sı kırılarak hastalığa neden olan özellikleri etkisiz hale geliyor, böylece havada barınabilen polen, kötü koku, toz, küf, duman, bakteri ve en önemlisi virüslere karşı yüzde 99,9 oranında koruma sağlanıyor. Covid-19 dahil pek çok viral hastalık ile solunum yolu hastalığının da yayılmasının önüne geçiliyor.