Kültür Sanat Gündüz yanan sokak lambaları

Gündüz yanan sokak lambaları

13.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Akustik müziğin “ağabey”leri yeni EP’leri “Mazi Çıkmazı”nın ilk parçası “Emanet”i yayınladı! Daniska, müzikleri ve duruşlarıyla gönüllerde kurdukları tahtları sağlamlaştırmaya niyetli…

Gündüz yanan sokak lambaları

Melisa Vardal - 2017 yılından beri yaptıkları şarkılarla akustik müziğe yeni bir tat getiren Daniska, sevilen serisi “Keşke Meyhanesi”ne kısa bir ara vererek “Mazi Çıkmazı” yolculuğuna ilk parçaları "Emanet" ile başladı. Grup, üyelerinin televizyon dizileri için yazdığı parçaları yeniden elden geçirdiği albümünü "Çalalım söyleyelim, hatasıyla kusuruyla dinleyicilerin beğenisine sunalım istedik", sözleriyle açıklarken dokuz parçanın yolda olduğunun da müjdesini veriyor. Sevenlerinin tahmin edeceği şarkıların yanı sıra yeni şarkıları da çalıp söyleyeceklerinin altını çizen grup, dinleyicisini bu “çıkmaz”a davet ediyor.

Haberin Devamı

Biraz daha yakından tanımak için soruyoruz; “Her müzisyenin parçalarını kaleme alırken esinlendiği bir olay ya da bir ilham perisi vardır, nasıl bir yaratım süreci işliyor sanatınızda?” diye, grubun cevabı ise en az müzikleri kadar naif… Kendilerini “gözyaşı bahçesinin arsız çiçekleri” olarak tanımlayan Daniska, “Bu utanç çağının unutturmaya çalıştığı ne kadar insani hâl varsa hepsi yüreğimize bir çizik atar. Biz de gider divitimizi kanayan yerlerimize basarız hokka niyetine” sözleriyle sevenlerinin kalbini bir kere daha çalmaya aday oluyor. Nüktedan bir tavırla sözlerine devam eden grup “Sanat konusu ise bizim boyumuzu aşar efendim. Biz müzik emekçileriyiz. Genç kızların eniştesiyiz. Ömrünü sanata adamış büyük ustaların gönüllü çıraklarıyız” diyor. Şakacı oldukları kadar da alçakgönüllü oldukları anlaşılan grup kendilerini “Gündüz yanan sokak lambaları”na benzetiyor ve ekliyor: “Aynı onlar gibi müzik dünyasının olmazsa olmazıyız efendim.”

Haberin Devamı

Güzel sohbet için gruba teşekkür ediyorum, akustik müziğin “Daniska”sının, yeni parçası okurlara “Emanet”, bol dinlenmeler…

Nereden geliyor “Daniska”?

Grup adını şöyle açıklıyor: “Daniska: en iyisi, alası demek! Yaygın kullanışı olumsuz. Misal, rezilliğin daniskası. Kırkından sonra boy band olmaya karar vermiş insanların yaptığına da saçmalığın daniskası denir diye düşündük. Aslında bize akustik müziğin Daniska’sı densin isteriz ama her şey insanın gönlünce olmuyor. Daniska önüne koyduğunuz sıfattır yani. Siz neyin daniskası derseniz biz oyuz.”