Kültür Sanat Helen McCrory’ye veda

Helen McCrory’ye veda

18.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Harry Potter” serisi ve “Peaky Blinders” dizisiyle hafızalara kazınan İngiliz oyuncu Helen McCrory, cuma günü 52 yaşında hayata veda etti.

Helen McCrory’ye veda

Deadline’da yer alan habere göre McCrory’nin eşi ve İngiliz oyuncu Damian Lewis, dün Twitter hesabı üzerinden oyuncunun kansere yenik düştüğünü belirtti. Lewis, “Kanserle kahramanca bir savaştan sonra, adı Helen McCrory olan bu güzel ve güçlü kadının, arkadaşları ve ailelerinden gelen bir sevgi dalgasıyla çevrili olarak evinde huzur içinde öldüğünü duyurmaktan üzüntü duyuyorum” dedi. McCrory, geçen yıl eşi ile Kovid-19 salgınından etkilenen sağlık çalışanları için yardım kampanyası düzenlemiş ve 1 milyon pound toplanmıştı. Oyuncunun ölümünün ardından “Peaky Binders”taki rol arkadaşı Cillian Murphy “Böyle sevgili bir arkadaşı kaybettiğim için kalbim kırık. Helen güzel, sevecen, eğlenceli bir insandı” diye açıklamada bulundu.

Helen McCrory, 17 Ağustos 1968 yılında dünyaya geldi. Londra Sanat Üniversitesi, Drama bölümünden mezun olan McCrory, 2003 yılında “Lucky Jim” ve “Charles II: The Power and The Passion” adlı televizyon dizilerinde rol aldı. 2006 yılında “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” filmi için Bellatrix Lestrange rolü için seçildi ancak o dönem hamileliği nedeniyle rolden çekilmek zorunda kaldı. 2009 yılında oyuncu, serinin 6. filmi “Harry Potter ve Melez Prens”e Bellatrix’in kardeşi Narcissa Malfoy olarak dahil olmuştu. Oyuncu, 2017 yılında Britanya İmparatorluk Nişanı aldı.