Kültür Sanat Heykelcilikte Atatürk çalıştayı

Heykelcilikte Atatürk çalıştayı

03.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İtalyan Kültür Merkezi (İstanbul), Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında İtalya Büyükelçiliği ve Roma Belediyesi iş birliğiyle, Atatürk’ün en ünlü heykellerinden bazılarına imza atan İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarındaki çalışmalarına odaklanan bir çalıştay düzenliyor.

Heykelcilikte Atatürk çalıştayı

Bugün saat 10.00’dan itibaren gün boyunca İtalyan Kültür Merkezi Casa di Italia Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan “Pietro Canonica ve Atatürk” çalıştayı Türkiye’den ve İtalya’dan önemli akademisyenlerin katılımıyla iki oturumda yapılacak. Carla Scicchitano, İlber Ortaylı, Silvia Pedone, Luca Orlandi, Aylin Tekiner, Francesco Pongiluppi, Mevlüt Çelebi, Özlem İnay Erten, Davide Deriu, Burcu Pelvanoğlu, Luca J. Senatore, Marco Carpiceci ve Fabio Colonnese konuşmacı olarak yer alacağı çalıştay, kayıt gerekmeksizin ücretsiz olarak herkesin katılımına açık. Konuşmaların İtalyanca ve Türkçe simultane tercümeyle gerçekleştirileceği çalıştay, soru-cevap bölümünün ardından Luca Orlandi ve Burcu Pelvanoğlu rehberliğinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’na yapılacak turla sona erecek.

Haberin Devamı

Heykeltıraş Pietro Canonica, imza attığı Ankara Etnografya Müzesi önündeki Atatürk heykeli ve Zafer Meydanı’ndaki mareşal üniformalı Atatürk heykeli; İstanbul’da Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı ve İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki atlı Atatürk heykeliyle ülkemizin sanatsal tarihinde büyük önem taşıyor.