Kültür Sanat İstanbul müziğe doyacak

İstanbul müziğe doyacak

11.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında müzikseverlere klasik müziğin yıldızlarıyla dolu bir program sunmaya hazırlanıyor.

İstanbul müziğe doyacak

Bu sene 52. yaşını kutlayacak olan İstanbul Film Festivali, İstanbul’un özel konser mekânlarında gerçekleştirilecek 25 konserde dünyanın dört bir yanından seçkin orkestraları ve önemli solistleri ağırlayacak. Festivalde Budapeşte Festival Orkestrası’ndan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’na, Festival Strings Lucerne’den Tekfen Filarmoni Orkestrası’na önemli toplulukların yanı sıra çağımızın en iyi piyanistlerinden kabul edilen Maria João Pires, “klasik müziğin pop starı” olarak tanımlanan Khatia Buniatishvili, Franz Liszt Oda Orkestrası’nın sanat direktörlüğünü yürüten viyolonselci István Várdai, piyano virtüözümüz Gülsin Onay, Romantik dönem repertuvarının önde gelen yorumcularından Francesco Piemontesi, bol ödüllü viyolonselci Edgar Moreau gibi yıldız solistlerin aralarında olduğu 60’ın üzerinde sanatçı izleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

İstanbul müziğe doyacak

Festival, 21 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda, dünyada da ilgiyle takip edilen genç piyanistimiz İlyun Bürkev ve ünlü şef Cem Mansur’un İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı yöneteceği konserle açılacak. Konser öncesi Cem Mansur’a İstanbul Müzik Festivali Onur Ödülü takdim edilecek. İKSV tarafından klasik müzik alanında gelecek vadeden 30 yaşın altındaki bir genç müzisyene destek sağlayan Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün 2023 yılı sahibi, 23 yaşındaki keman sanatçısı Ilgın Top olmuştu. Top’a 50 bin TL değerindeki ödül de festivalin açılış töreninde sunulacak. Bu yıl tüm İKSV etkinliklerinde olduğu gibi öğrenci biletlerinin 20 TL olacağı festivalin mekânları arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve İş Kuleleri Salonu da yer alıyor.