Kültür Sanat İstanbul'da 2018 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

İstanbul'da 2018 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

25.10.2018 - 12:28 | Son Güncellenme:

Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 95. yıl döneminde Türkiye'de coşkuyla kutlanacak. İşte İstanbul'da yapılacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri...

İstanbulda 2018 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

29 Ekim 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Milliyet Meclisi'nde ilanıyla kabul edilen Cumhuriyet 95 yaşında.Her yıl yüzlerce etkinlikle Cumhuriyet Bayramını kutlayan vatanseverler, bu yıl da etkinlikler ile bu coşkuyu yaşatacak. Peki, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar hangi etkinliklere katılabilir?

Haberin Devamı

-Kadıköy Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Bayrak dağıtımı ve Bando coşkusu

Cumhuriyet Bayramı coşkusu Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet Bandosu ile hafta boyunca Kadıköy’ün sokaklarında olacak. Hafta sonunda Bahariye ve Bağdat Caddelerinde gerçekleşen bayrak dağıtımı ve bando ile başlayan etkinlikler, Osmanağa, Caferağa, Suadiye, Caddebostan, Hasanpaşa, Koşuyolu, Acıbadem, Merdivenköy, Dumlupınar, Zühtüpaşa Mahallesi gibi pek çok noktada devam edecek.

Bağdat Caddesi'nde Cumhuriyet yürüyüşü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağdat Caddesi’ndeki “Cumhuriyet Yürüyüşü” oluşturuyor. Yüzbinler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle 29 Ekim Pazartesi akşamı Bağdat Caddesi’nde buluşacak. Geleneksel Cumhuriyet yürüyüşü, her zaman olduğu gibi Suadiye Işıklar’da saat 19.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

Oda Orkestrası ve Mehmet Erdem konseri

Kadıköy Belediyesi etkinliklerine 27 Ekim Cumartesi akşamı 20:00’de Kadıköy Belediye Binası Bahçesi’nde Oda Orkestrası konserinin ardından sahne alacak Mehmet Erdem konseri ile devam edecek.

-Beşiktaş Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Beşiktaş Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yılını geleneksel fener alayı yürüyüşü ve konser etkinliğiyle kutlayacak.Beşiktaş Belediyesi'nin her yıl binlerce İstanbulluyu büyük bir coşkuyla bir araya getiren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bu yıl da yine fener alayı ile başlayacak.

Binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle; marşlar eşliğinde Balmumcu’dan Beşiktaş’a yürüyecek. Saat 19.00’da Balmumcu'dan başlayacak olan yürüyüş Barbaros Meydanı’nda sona erecek.

Barbaros Meydanı’na kurulan konser alanında ise önce Leman Sam ardından Ege sahnede olacak. Modern dans gösterilerinin de yapılacağı gecede; Cumhuriyetimizin 95. yılını sevilen sanatçılarımızın şarkıları ve marşlarımız eşliğinde coşkuyla kutlanacak.

Saat: 19.00-Fener Alayı-Mercure Otel Önü, Balmumcu

Saat: 20.00-Konser/ Leman Sam-Ege, Barbaros Meydanı

-Şişli Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 17.00'da Harbiye Uğur Mumcu Anıtı önünde başlayacak. Saat 19.00'da anıt önünden yürüyüş başlayacak. Dans grupları, gezici bando ekibi, müzik gruplarının renk katacağı yürüyüşe Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de Şişlililerle öncülük edecek. Cevahir AVM önünde son bulacak yürüyüş sürpriz bir konser ile devam edecek. Saat 20.00'da şarkıcı Edis sahne alacak ve Şişlililere sevilen şarkıları ve marşlar ile keyifli bir akşam yaşatacak.

Yürüyüş programı:

Yer: Harbiye Uğur Mumcu Anıtı önü

Tarih: 29 Ekim 2018 Pazartesi

Etkinlik başlangıç saati: 17.00-19.00 arası

Yürüyüş başlangıç saati: 19.00 Harbiye Uğur Mumcu Anıtı önünden başlayacaktır.

Yürüyüş bitiş saati: 20.00 Cevahir AVM önünde son bulacaktır.

Vatandaşlara bayrak dağıtımı yapılacaktır.

Gezici bando,Müzik grupları ve dans gösterileri İle (Zeybek,Halk Oyunları,Kafkas oyunları vb. programı başlayacaktır.

Konser programı:

Yer: Cevahir AVM önü

Tarih: 29 Ekim 2018 Pazartesi

Haberin Devamı

Etkinlik: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması (Konser)

Saat : 18.00- 20.00

Sahnede DJ: Hüseyin Karadayı

Konser başlangıç saati: 20.00