Kültür Sanat ‘Liseden beri hayalimdi’

‘Liseden beri hayalimdi’

02.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Genç yaşta üretmeye başlayan Efe Demiral; “Yaz Bitince”, “Uyku Pansiyon”, “Her Şey Mükemmel”, “Dalyan, “October”, “Ring” gibi pek çok sevilen besteye imza attı.

‘Liseden beri hayalimdi’

Melisa Vardal - 32. Akbank Caz Festivali’nde sahne alacak olan Demiral ile müziğe ve festivale duyduğu heyacana dair konuştuk. Diğer sanat dalları ve hayatın kendisinde pek çok ilham kaynağı bulan genç müzisyen sihirli dokunuşlarıyla gitarına adeta can veriyor. Sahnede çalarken en çok keyif aldığı “Tepe” şarkısının hikâyesini anlatan Demiral “‘Tepe’, 2012 yılında Bilgi Üniversitesi’nde okurken performansla ilgili bir derste yaptığım ödev eskizine dayanıyor. Daha olmamış bir hâlini o derste çalmıştık ama sonradan oradaki fikirleri çok sevdim ve geliştirmek istedim. 2018 yılında trompette Gunnar Halle’nin de olduğu bir ekiple single olarak yayınlandı. Parçanın adı başlangıçta ‘Direğin Tepesinde Bir Adam’ idi. Zeyyat Selimoğlu’nun denizci hikâyelerini anlatan bir kitabının ismidir” diyor ve ekliyor “Bu parçada hissettiğim duygu özgürleşmek ve denizlere açılmak, denizciler gibi...”

Haberin Devamı

Yeni projeleri hakında da konuşan Demiral, “Kolaj” albümüyle ilgili bir video performans fikrinin olduğunu ve yakında da yine trio formatında bir EP ile sevenlerinin karşısına çıkacağını müjdeliyor. Bu albümüyle 32. Akbank Caz Festivali’nde olacak Demiral. Konser için Demiral “Akbank Caz Festivali’nde olmak lise yıllarında hayal ettiğim şeylerden biriydi. Liseyi Beyoğlu’nda okumuş biri olarak o dönem Akbank Sanat’ın aylık program ve festivalleriyle karşılaşıyordum hep. 2000’lerin başındaki Beyoğlu’na dair de çok şey anlatıyor benim için hem Akbank Sanat, hem de Akbank Caz Festivali. Bu duyguyu seviyorum. Festival sahnesinde küçük ama şimdiden kemik kitlesini oluşturmuş olan Bova’da çalıyoruz. Kontrbasta Eren Turgut, davulda Mert Can Bilgin var. Ben de yer yer canlı loop (tekrarlı) fikirler kullanacağım. ‘Kolaj’ albümünü daha da yakından dinlemek isteyenleri bekleriz, heyecanlıyız” diyor.