Kültür Sanat Melike Şahin ve Lil Zey global listelerde

Melike Şahin ve Lil Zey global listelerde

30.04.2021 - 15:46 | Son Güncellenme:

Spotify, Mart ayında Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak üzere yepyeni global müzik programı Equal'ı hayata geçirmişti. Audio dünyasının lideri konumunda olan Spotify bu lansmanın hemen ardından, Equal Müzik Programı ile müzik sektöründe kadın eşitliğini güçlendirmek üzere global taahhüdünü bir adım öteye taşıyor.

Melike Şahin ve Lil Zey global listelerde

Spotify müzik sektöründe yer alan kadın içerik oluşturucuları tek bir marka altında destekleyen bu global program, müzik dünyasında cinsiyet eşitliğini güçlendirmek üzere tasarlandı. Listelerde yer alan 5 sanatçıdan yalnızca 1’i kadın. Bu durum, aslında kadınların Spotify’ın başarısının ve genel olarak müzik sektörünün ne derece ayrılmaz bir parçası oldukları gerçeği ile tam bir tezat oluşturuyor. Spotify, bu eşitsizliklerin üstesinden gelme sorumluluğunu ciddiye alıyor ve tüm kadın içerik oluşturucuların çalışmalarını öne çıkarmanın ilk adımının, kadınlara fırsat yaratmak üzere kritik kaynakları onlarla buluşturmak olduğuna inanıyor.

Haberin Devamı

Equal Yerel Çalma Listeleri: Her bir çalma listesi, Japonya’dan Arjantin’e, Malezya’dan İngiltere ve Türkiye’ye kadar 50’den fazla ülkedeki 35 farklı pazarı yansıtıyor.

Equal Global Çalma Listesi: “Best-of” ana çalma listesi, dünyanın dört bir tarafından Equal programına dahil olan kadın sanatçıların müziklerinden oluşuyor ve her ay yenilenen içeriği ile müzikseverlere sınırların ötesine taşan bir müzik deneyimi sunuyor. Equal global çalma listesine ilk bir ay boyunca Türkiye’den iki güçlü kadın sanatçı konuk oluyor: Alternatif pop müziğin son yıllarda öne çıkan kadın sesi Melike Şahin ve rap müziğin iddialı kadın sanatçısı Lil Zey. Diğer yandan Melike Şahin, Equal Müzik Programı ile Spotify’ın New York Times Square’deki meşhur reklam kampanyalarında yer alan ilk Türk sanatçı oldu.

Haberin Devamı

Ayın Equal Sanatçıları: Program kapsamında yer alan her pazardan bir sanatçı, kendi ülkesinin yerel çalma listesinin kapağında yer alıyor. Türkiye’de ise ilk ay Türkiye EQUAL yerel çalma listesinin kapağında son yılların yükselen güçlü kadın sesi Melike Şahin yer alıyor.