Kültür Sanat ‘Nasipse adayız’ ödülleri topladı

‘Nasipse adayız’ ödülleri topladı

30.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sinema Yazarları Derneği’nin önceki gece çevrimiçi olarak dağıtılan ödüllerinde, Ercan Kesal’ın “Nasipse Adayız” filmi, En İyi Film, En İyi Yönetim ve En İyi Senaryo dahil beş dalda ödül alarak öne çıktı

‘Nasipse adayız’ ödülleri topladı

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen 2020 yılı Türkiye Sineması’nın En İyileri, önceki gece pandemi koşullarında çevrimiçi yapılan ve oyuncu Tuğrul Tülek’in sunuculuğunda gerçekleşen ödül töreninde açıklandı.

Haberin Devamı

Ercan Kesal’ın ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu “Nasipse Adayız”, En İyi Film Ödülü dahil toplam beş ödül kazandı. Kesal’ın kendi romanından uyarladığı film, belediye başkanlığına aday olan bir adamı bir gün içerisinde takip ediyor ve siyaset ile bürokrasinin koridorlarında geziniyor.

“Nasipse Adayız”, En İyi Film’in yanı sıra En İyi Yönetim, En İyi Senaryo, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı (Selin Yeninci) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı (İnanç Konukçu) dallarında da ödül kazandı.

Nuh Tepesi 4 ödül aldı

SİYAD Ödülleri’nde dikkat çeken diğer bir film, dört ödülle dönen “Nuh Tepesi” oldu. Cenk Ertürk’ün yönettiği ve bir baba oğul hikayesini konu alan film, En İyi İlk Film ve En İyi Erkek Oyuncu Performansı’nın (Ali Atay) yanı sıra teknik ödüllerde de öne çıktı: En İyi Kurgu (Yorgos Mavropsaridis) ve En İyi Görüntü Yönetimi (Federico Cesca).

Haberin Devamı

Orçun Behram’ın ilk uzun metrajlı filmi, distopya “Bina” da üç dalda ödül alarak öne çıkan diğer bir film oldu. “Bina”, En İyi Fantastik Film Ödülü’nün yanı sıra En İyi Müzik (Can Demirci) ve En İyi Sanat Yönetimi (Ufuk Bildibay) ödüllerini kazandı.

En İyi Belgesel Film Ödülü ise öncü elektronik müzik bestecisi İlhan Mimaroğlu ve eşi Gülgör Mimaroğlu’na odaklanan Serdar Kökçeoğlu’nun imzasını taşıyan “Mimaroğlu”na verildi.

Bu yılki SİYAD Onur Ödülleri’nin sahipleri oyuncu Nur Sürer ve belgesel sinemacı Can Candan, Emek Ödülü’nün sahibi ise emektar sinema makinisti Ali Koçoğlu oldu.

SİYAD, bu yıl yeni bir kategori olarak 2020 yılında yalnızca çevrimiçi mecrada izleyici karşısına çıkan filmler arasında Netflix’te gösterilen “Mank”ı Çevrimiçi En İyi Film seçti.

Kazanan filmler

En İyi Film: “Nasipse Adayız”

En İyi İlk Film: “Nuh Tepesi”                       

En İyi Yönetim: Ercan Kesal (“Nasipse Adayız”)

En İyi Senaryo: Ercan Kesal (“Nasipse Adayız”)

En İyi Kadın Oyuncu Performansı: Cemre Ebüzziya (“Kronoloji”)                        

En İyi Erkek Oyuncu Performansı: Ali Atay (“Nuh Tepesi”)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı: Selin Yeninci (“Nasipse Adayız”)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı: İnanç Konukçu (“Nasipse Adayız”)

Haberin Devamı

En İyi Görüntü Yönetimi: Federico Cesca (“Nuh Tepesi”)       

En İyi Müzik: Can Demirci (“Bina”)                             

 En İyi Kurgu: Yorgos Mavropsaridis (“Nuh Tepesi”)          

En İyi Sanat Yönetimi: Ufuk Bildibay (“Bina”)                                         

En İyi Fantastik Film: “Bina”

En İyi Orta-Uzun Metraj Belgesel: “Mimaroğlu”

En İyi Kısa Metraj Belgesel: “Silivri’den Mektuplar”

En İyi Kısa Film: “Büyük İstanbul Depresyonu” 

En İyi Yabancı Film: “Boyalı Kuş / The Painted Bird”

 Çevrimiçi En İyi Film: “Mank”