Kültür Sanat "Nuh'un Gemisi" filminin çekimleri Kapadokya'da yapılıyor!

"Nuh'un Gemisi" filminin çekimleri Kapadokya'da yapılıyor!

24.05.2010 - 17:31 | Son Güncellenme:

Türk-Alman ortak yapımı olan "Nuh’un Gemisi" adlı filmin bir bölümü Kapadokya’da çekiliyor.

Nuhun Gemisi filminin çekimleri Kapadokyada yapılıyor

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde çekimlerine başlanan filmin sorumlusu Aksel Kamber, senaryonun, Richard Hayer tarafından kaleme alınan "Visus" adlı romandan uyarlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Filmin yönetmenliğini Tobias Baumann’ın yaptığını, başrollerde de Stephan Luca, Julia Molkhou ve Hilmi Sözer’in yer aldığını belirten Kamber, filmin yüzde 30’unun Fransa, İtalya, Almanya’da, kalan kısmının da İstanbul ve Kapadokya’da çekileceğini kaydetti.

Kamber, filmin konusuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

"Sanat tarihçisi Robert Kastner, uzun zamandır kayıp olan kutsal emanet ’Tanrı’nın Gözü’ ile ilgili bilgiyi aldığında, kendini büyük bir maceranın içine sürüklenmiş bulur. Bu tarihi eser, sadece sahibine inanılmaz bir güç vermekle kalmayıp, aynı zamanda uğursuz ve ölümcül bir hastalığın da kaynağı olmaktadır. Robert, güzel Anahit ile birlikte, insanlığı ölümcül bir felaketten kurtarmak için geminin sırrını açığa çıkarmaya çalışmaktadır. Yüzyıllar boyunca insanlığı meşgul eden sorular vardır. Tarih profesörü Sörensen, yoğun bir şekilde bu sorulardan birini çözmeye çalışmaktadır. Nuh Peygamber’in gemisinde ne vardı? Gerçekten her canlı türünden bir çift mi yoksa bunun yanı sıra bugünkü insan aklının ve bilgisinin ötesinde esrarengiz ve bir felaketi önceden bildiren ve ’Tanrı’nın Gözü’ olarak şifrelenmiş bir şey de olabilir miydi? Filmde bu sorulara cevap aranmaktadır."