Kültür Sanat Sanat güçlü değilse o toplum ölür!

Sanat güçlü değilse o toplum ölür!

08.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karl Marx’ın “Komünist Manifesto”su Türkiye’de ilk kez Oyun Sandalı tarafından tiyatroya uyarlandı.

Sanat güçlü değilse o toplum ölür

Melisa Vardal - Harun Güzeloğlu’nun yönettiği, Cansu Fırıncı’ın rol aldığı tek kişilik oyun tek perde olarak seyirci ile buluştu. 21 Nisan’da Moda Sahne’de çevrimçi olarak 12 farklı ülkeden seyirci katılımıyla dünya prömiyerini yapan oyun ilk seyircili gösterimini ise 28 Temmuz’da   Kadıköy’de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin bahçesinde gerçekleştirdi. Oyun başlamadan önce Cansu Fırıncı sahneye çıkıp en çok merak edilen “Neden Manifesto?” sorusuna nüktedan bir tavırla cevap verdi: “Kapitalizm anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getiriyor da ondan.”

Haberin Devamı

Cansu Fırıncı oyun boyunca karakterden karaktere girerek “vicdan tanımayan ticaret özgürlüğünün” çelişkilerini seyirciye gösterdi. Harun Güzeloğlu’nun yönetmenliği ve Dengin Ceyhan’ın bestelediği müziklerle müzikale yakın bir rejiyle sahnelenen “Manifesto”nun sonunda tüm seyirciler oyun için bestelenen şarkıya eşlik etti.

Oyunun bitiminde bu kez tüm ekip sahneye çıkıp soruları cevapladı. Harun Güzeloğlu, Anadolu’da birçok mahallesinde oyunu sergileyeceklerini açıkladı. Oyun Sandalı ekibi ise sonsözü söyledi: “Sanat güçlü değilse o toplum ölür.”