Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

05.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Dünyanın soğuk cenneti

Haberin Devamı

Ekonomik ve toplumsal refahı en yüksek ülkelerden biri olarak gösterilen Norveç, eşsiz manzaraları ve binlerce kilometrelik sahil şeridiyle dünyanın soğuk cenneti olarak adlandırılıyor. Dağların, tepelerin ve buz gibi suların arasındaki rengârenk evler ise görenlerin içini ısıtıyor.

Malta rüyası

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Dünya üzerindeki en küçük ülkelerden biri olan Malta, Güney Avrupa’nın en turistik yerlerinden... Göz alıcı güzelliği, sakin kıyıları, antik eserleri ve gizemleriyle Malta, görülmesi gereken ülkelerin başında geliyor. Dilara Zengin’in fotoğrafında, dingin suların üzerinde süzülen renkli tekneler de şehre hâkim olan huzuru gösteriyor.

Merhametli bakışlar

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Pembe şalı, yeşil kovası ve duygu dolu zarif bakışlarıyla bir kadın… Ancak bir kadın yapabilir bunu, bir kova su için saatlerce yürümemiş gibi sevgi ve merhametle bakabilir insanların yüzüne, tıpkı Mustafa Aslan’ın kadrajına baktığı gibi.

Haberin Devamı

Tarihin simgesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

İsfahan’daki bu kapalı çarşıda çinilerden halılara, kuyumculardan baharatçılara, gümüşçülerden hediyeliklere, kıyafetçilerden oyuncakçılara birçok şeyi bulabilirsiniz. Ancak bu çarşıyı özel yapan içindeki dükkânlar değil 11. YY’da inşa edilmeye başlanması. Mimarisi ve döneminin ötesinde kullanılan işçiliği ile İsfahan Çarşısı, şehrin tarihinin simgesi olarak kabul ediliyor.