Kültür Sanat Venedik, Zelenskiy’in mesajıyla başladı

Venedik, Zelenskiy’in mesajıyla başladı

02.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

79. Venedik Film Festivali önceki gün Noah Baumbach’ın yönettiği Don DeLillo’nun aynı adlı kitabından uyarlanan “Beyaz Gürültü” adlı filmin prömiyeri ile başladı.

Venedik, Zelenskiy’in mesajıyla başladı

Festivalin açılış gecesine Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in mesajı damgasını vurdu. Zelenskiy, Venedik’teki Lido adasında yapılan törene gönderdiği mesajda yaşanılanlara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyerek katılımcılara “Senin sesin önemli. Sözün güçlü” diyerek seslendi. Venedik’e konuk olan film yönetmenleri, yapımcılar, oyuncular, oyun yazarları, kameramanlar, besteciler, sanat yönetmenleri, set tasarımcıları ile eleştirmenlere düşüncelerinin ve söylemlerinin ne denli önemli olduğunu anlattı. Yaşadıkları süreci 120 dakikalık bir korku filmi değil 189 gün süren bir vahşet olarak nitelendiren Zelenskiy’nin mesajı savaş süresince hayatını kaybeden çocuk ve gençlerin isimlerinin siyah ekranda gösterilmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Festivalin açılışında gösterilen “Beyaz Gürültü” ise tehlikelerin günden güne arttığı, her an yaşanacak bir felaketin kapımızda olduğu çağımızda farklı anne babalara sahip dört çocuğu yetiştirmeye çalışan bir çiftin yaşadıklarını konu ediniyor. Film, Altın Aslan için yarışan dört dijital platform filminden ilki. 79. Venedik Film Festivali, 10 Eylül’e kadar devam edecek.