Kültür Sanat Yeni yıl, yeni filmler

Yeni yıl, yeni filmler

31.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Umutlarla girdiğimiz yeni yılda sinemaseverlerin umudu da iyi filmler izlemek hiç kuşkusuz. Bizi hayal kırıklığına uğratmayacağını umduğumuz filmleri derledik.

Yeni yıl, yeni filmler

Müjde Işıl - 2023’te önce senaristlerin sonra da oyuncuların grevi Hollywood’u durma noktasına getirmişti. Projeler rafa kalktı, çekimler durdu, vizyon tarihleri ertelendi… Grev bitince sektör yeniden hareketlendi ve 2024 vizyonu da şekillendi. 2024 bizlere neler getirecek bilemiyoruz ama sinemaseverler için verimli bir yıl olmasını umduğumuz filmleri sıralayalım istedik.

Haberin Devamı

■ “Joker: Folie à Deux”: En son Joker’i büyük kaosun antikahramanı olarak bırakmıştık dört sene önceki filmde. Konusu sır gibi saklanan devam filmi “Joker: Folie à Deux” hakkında net olan tek şey, bir müzikal izleyeceğimiz. Joaquin Phoenix, Oscar kazandığı Joker rolüne yeniden bürünürken kadroya Harley Quinn olarak Lady Gaga ekleniyor. Arkham Asylum’da psikolog olan Dr. Harleen Quinzel’in deliliğine sürüklenmesini ve yeni kişiliği Harley Quinn’e dönüşmesini anlatacak olan Todd Phillips, ilk müzikal yönetmenliğinde nasıl bir tarz izleyecek, merak konusu.

“Gladiator 2”: 86 yaşında bol savaş sahneli “Napolyon”u çekebilen Ridley Scott tabiri caiz ise ölüyü bile diriltebilir. Ki 20 küsur senelik “Gladiator”e devam filmi çekmek de bu tanıma uyuyor. Başkahramanı ölmüş bir filmden nasıl bir devam filmi çıkabilir, Scott sayesinde göreceğiz. İkinci filmde hikâye, ilk filmde Joaquin Phoenix’in canlandırdığı Commodus’un yeğeni Lucius’u merkeze alıyor. Artık yetişkin bir adam olan Lucius’a Paul Mescal hayat veriyor. Uzun yıllar sonra “Top Gun: Maverick” gibi harika bir devam filmi çıkacak mı bakalım. 

Haberin Devamı

“Wolfs”: Son “Örümcek-Adam” üçlemesinin yönetmeni Jon Watts, yeni projesi “Wolfs”ta George Clooney ve Brad Pitt’i Coen Kardeşler’in yönettiği “Burn After Reading”ten sonra yeniden bir araya getiriyor. Clooney ve Pitt filmde, aynı işe atanan iki tecrübeli ‘temizlikçi’yi canlandırırken onların rekabetini izlemek hayli eğlenceli olacak gibi görünüyor.

“Horizon: An American Saga”: Kevin Costner’dan yeni bir western izlemeyi özledik doğrusu. Kendisi de bunun farkında olacak ki iki bölümlük destansı bir filmle gelecek perdeye. Amerikan İç Savaşı’nın yansımalarını anlattığı ve 15 yıllık bir dönemi kapsayan film, Costner’ın yaklaşık 30 yıllık rüya projesi. Yazan, yöneten ve başrolde oynayan Costner’a Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone ve Luke Wilson eşlik ediyor.

“Dune: Part Two”: Timothée Chalamet; Denis Villeneuve’ün Frank Herbert’in klasik bilim kurgu destanından uyarlamasının ikinci filminde asi kahraman Paul Atriedes rolüne geri dönüyor. Bu sefer Paul, ailelerinin intikamını almak ve Arrakis gezegeniyle barışmak için Chani ve Fremenlerle güçlerini birleştiriyor. İlk filmdeki gibi Zendaya yine filmin popülerliğini artırıyor.

Haberin Devamı

“Furiosa: A Mad Max Saga”: “Mad Max: Fury Road”da Charlize Theron’un canlandırdığı Furiosa karakteri, bu sefer kendi hikâyesiyle karşımızda. Furiosa’nın gençlik dönemine Anya Taylor-Joy hayat veriyor. Yönetmen yine George Miller. İlk filmin gözdesi Tom Hardy yerine bu filmde Dementus rolünde Chris Hemsworth’ü izleyeceğiz.

“Inside Out 2”: Devam filmine gerek var mı dediğimiz bir yapım daha… Ama arkasında Pixar olunca merak etmeden de duramıyoruz doğrusu. Ergen Riley’nin büyüdüğünü göreceğimiz animasyonda neşe, korku, öfke, nefret ve üzüntü duygularına iddialı bir rakip geliyor: Anksiyete. Onu Maya Hawke seslendiriyor. Farklı bir yaratıcı ekiple yoluna devam eden devam filminin, 2025 Oscarlarında öncülünün başarısını tekrarlayıp tekrarlayamayacağını göreceğiz.