Kültür Sanat Yurda dönen eserler bir arada

Yurda dönen eserler bir arada

16.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Londra’dan temin edilen Herakles heykeli ile İskoçya’dan getirilen M.Ö. 4. yy’a ait Batı Anadolu Medeniyetleri kökenli Altın Taç’ın aralarında olduğu, Türkiye’nin yurt dışından iadesini gerçekleştirdiği Anadolu menşeili kültür varlıkları ve yurt içinde kurtarılıp restorasyonu tamamlanan 897 eser önceki gün Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde açılan “Kaçış Yok” adlı sergide bir araya getirildi.

Yurda dönen eserler bir arada

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, “Yalnızca 2023 yılı içerisinde 3 binden fazla kültür varlığımızı barındırdık. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 200’den fazla müzemizde 40’a yakın bölge koruma kurulumuz ve laboratuvarımızda görevli uzmanlarımızla kültür varlıklarının korunması için faaliyetlerimizi sürdürdük” dedi.

Haberin Devamı

Yurda dönen eserler bir arada

‘Herakles’ heykeli ile ‘Altın Taç’ın aralarında olduğu 897 eser, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde
açılan “Kaçış Yok” adlı sergi bir ay boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Titiz çalışmaları ile ele alınan bir grup eserimiz ilk kez vatandaşlarımızla buluşuyor” hayatta kalıyor, yurt dışında bulunan kültür varlıklarının dönüş işleminin anlatıldığı “Artemis’in Yolculuğu” isimli çizgi romanın e- kitap olarak yayımlandığını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 14 Kasım Uluslararası Kültür Varlığı Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen sergi bir ay boyunca açık kalacak.