Kültür Sanat Zamanın ruhuna dokunmak

Zamanın ruhuna dokunmak

24.11.2020 - 13:04 | Son Güncellenme:

Şalom Gazetesi’nde 11 yıldır yayınlanan “B Yüzü” adını verdiği köşesiyle özel bir okur kitlesine bulunan Riva Şalhon, zamanın ruhuna dokunan yazılarını bir araya getirdi. Şalhon, Doğan Solibri tarafından yayımlanan Tek Satırlık Entel ismini verdiği kitabıyla aradan yıllar geçse de okunacak zamansız yazılarını geniş kitlelere duyuruyor.

Zamanın ruhuna dokunmak

Sosyal medyada yansıttığımız sahte kimliklerden post truth kavramına, can sıkıntısının faydalarından wellness çılgınlığına, insana dair pek çok konuda şaşırtıcı bir bakış açısı sunuyor Riva Şalhon.

Haberin Devamı

Kitaba ismini veren “Tek satırlık Entel” metni ise ordan burdan apartma bilgilerle her konunun uzmanı gibi görünmeyi başaran “tek satırlık entellerin” ipliğini pazara çıkarıyor. Çağımızın yüzeysel ve içi boşaltılmış bakış açılarını muzip bir dille ama derinlemesine sorgulatıyor.

Muzip, zeki, dünyayı ve zamanın ruhunu yorumlamak konusunda  yetkin bir yazar var karşımızda. Günceli yakalarken felsefik bir duruşu koruyan bir hayat öğrencisi gibi bakıyor hayata. Gündelik olanda büyük resmi görmeye odaklanıyor. Derinlikli tespitleri yaparken eğlenceli olmayı başarıyor.

Kitaplar, filmler üzerine eşsiz tespitleri de cabası...