Oynatma Listesi
HABERLER

15 Ağustos 2021 Günün Özeti Milliyet'te

15 Ağustos 2021 Günün Özeti Milliyet'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1. Gemi Saç Kesim Töreni'nde konuşma yaptı. Taliban'ın Kabil'de yönetimi devralmasıyla ilgili Erdoğan, "Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan'a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan'a hayati görevler düşüyor. Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan'dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişeleri ancak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz. En başta Afganistan'ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz." dedi.

 

Günler içinde Afganistan'ın tamamını ele geçiren Taliban militanları, bugün başkent Kabil'e dört koldan girdi. . ABD'nin askerlerini tamamen çekmesine iki hafta kala Afganistan'ı göz açıp kapayıncaya kadar ele geçiren Taliban örgütü, gece yarısı hiçbir direnişle karşılaşmadan Celalabad şehrine girdi. Hemen ardından diğer vilayetler de düştü ve başkent Kabil'de korkulan oldu.

 

Koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan eğitime geçen üniversitelerle ilgili son dakika açıklama yapıldı. YÖK'ten yapılan açıklamada, "Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde örgün programlarda yüz yüze eğitime başlanması için gerekli bütün çalışmaların yürütüldüğü açıkladı" denildi.

 

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle söndürülmeye çalışılıyor. Öte yandan Antalya'nın Akseki ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına karadan ve havadan müdahalede bulunuluyor.

 

Batı Almanya Milli Takımı'nın unutulmaz golcüsü Gerd Müller, 75 yaşında hayatını kaybetti. Gelmiş geçmiş en iyi santrforlar arasında gösterilen Müller, 1970'de Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda 10 gol atarak 'krallık' tacını takmıştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER