Oynatma Listesi
HABERLER

19 Nisan 2020 Günü Özeti Milliyet'te

19 Nisan 2020 Günü Özeti Milliyet'te

Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu büyükşehirler ve Zonguldak'ta cadde ve sokaklar boş kalırken kısıtlamanın dışında kalan kentlerde de "Evde kal" çağrısına uyuldu.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 2 milyon 300 bin haneye yapılacak 1000'er lira nakdi destek ödemelerinin bugün başladığını bildirdi.

 

TCMB Başkanı Murat Uysal yaptığı açıklamada, "Merkez bankalarıyla swap görüşmeleri yapıyoruz. "Emtia fiyatlarındaki düşüş ve talepteki azalma enflasyonda aşağı yönlü baskı oluşturuyor. Parasal aktarım mekanizmasını desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğumuz adımlar zamanlı, hedefe odaklı ve öngörülebilir. Elimizde son derece geniş ve esnek bir araç seti var." dedi

 

Yeni tip corona virüs nedeniyle ölü sayısı İngiltere'de 16 bin 60’a, İran'da 5 bin 118'e, İspanya'da da 20 bin 453’e yükseldi

 

TBMM'de kabul edilerek yasalaşan yeni infaz düzenlemesinden yararlanacak mahkumlar netleşti. Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, Ceren Damar'ın katili Hasan İsmail Hikmet ve Emine Bulut'un katili Fedal Varan infaz indirimi kapsamı dışında kalırken; Tosuncuk lakabıyla bilinen firari Mehmet Aydın yargılanarak hüküm giyecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER