Oynatma Listesi
HABERLER

19 saniye dondu kaldı! Dünyanın konuştuğu görüntüde canlı yayın kesildi

Son yıllarda Türkiye karşıtı çıkışlara imza atan ABD'li Senatör Mitch McConnell katıldığı basın toplantısında dondu kaldı. Anbean kayıtlara geçen o anlar dünya basınında kısa sürede gündem oldu.

Donald Trump'ın ABD Başkanı olduğu Ekim 2019'da ise, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı'na cephe aldı. Suriye'deki Amerikan askerlerinin geri çekilmesinin büyük bir stratejik hata olacağını belirten Mitch McConnell, Donald Trump'ın adını doğrudan zikretmeden, çekilme kararının Washington'un düşmanlarını güçlendireceğini savundu, "Bu karar ABD'nin ittifaklarını zayıflatacak. Amerikalılar daha az güvende olacak" dedi. ABD'li siyasetçinin 'ittifak' sözüyle ifade ettiği ise, terör örgütü YPG'den başkası değildi. Ancak aynı dönemde gündeme gelen Türkiye'yi hedef alan yaptırımlar için ise itidal çağrısında bulunup söz konusu hamleyi desteklemedi.

SAĞLIK SORUNLARIYLA GÜNDEME GELİYOR

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan 81 yaşındaki politikacı, 2019'da Kentucky'deki evinde takılarak düştü. Omzu çatlayan Cumhuriyetçi partinin lider kadrosundan McConnell, hastanede ameliyat edildi. İyileşme sürecinde haftalarca evinden çalışan tecrübeli siyasetçi, bu yılın Mart ayında ise beyin sarsıntısı geçirdi. 

Washington'daki bir otelde akşam yemeği sırasında ayağının takılması sonucu düştü. Beyin sarsıntısı geçirdiği belirlenen McConnell, hastaneye kaldırıldı. Birkaç gün hastanede tedavi gördü, taburcu edildi.

20 SANİYE DONDU

ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell dün düzenlediği basın toplantısında ilginç anlara imza attı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan McConnell, bir anda dondu ve yaklaşık 20 saniye öylece durdu. Durumu fark eden bir başka Senatör John Barrasso, McConnell'in kolunu tuttu ve 'Hey Mitch, söylemek istediğin başka bir şey var mı? Yoksa ofisinize geri mi dönelim? Basına başka bir şey söylemek ister misin' dedi.

DAKİKALAR SONRA GERİ GELDİ

McConnel soruya hiçbir yanıt vermedi ve yardımcıları tarafından ofisine götürüldü. McConnel tam 12 dakika sonra tekrar basın toplantısına geri döndü. CNN muhabirinin sağlık durumu hakkında sorduğu soruya McConnel 'İyiyim' dedi ve soruları cevaplamaya geri döndü.
Senatörün yardımcılarından biri konuyla ilgili 'Başının döndüğünü hissetti ve bir an için uzaklaştı' dedi.

BIDEN'A GÖNDERMELİ YANIT

Kongre Binası'ndan ayrılırken McConnel gazetecilere, Başkan Joe Biden ile konuştuğunu ve onun Temmuz ayının hemen başında kum torbasına takılmasına atıfta bulunduğunu belirterek 'Başkanla konuştum, beni kontrol etmek için aradı. Ona kum torbasına takıldığımı söyledim' dedi.

1984'te ilk kez Senato'ya seçilen McConnell, yeni Kongre yemin ettiği sırada Senato’da en uzun süre görev yapan parti lideri olma rekorunu kırmıştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER