Oynatma Listesi
HABERLER

24 Temmuz 2020 Milliyet'te Haftanın Özeti

İşte Türkiye'de ve dünyada bu haftanın öne çıkan başlıkları...

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya yeniden ibadete açıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayasofya tüm insanlığın bir kültür mirası olarak her dinden insanların gelip gezebileceği bir yer." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Her şeyden önce tabii ki müzeye çevrilmiş olan maalesef 34'te Ayasofya'yı, bizim şu anda aslına Cumhur İttifakı olarak büyük bir gayretle döndürmüş olmamız, milletimizin 10 yıllara sari özlemini gerçekleştirme bakımından çok çok önemliydi. Az önce resmi rakam olarak aldığım 350 bin kişi bugün cuma namazına iştirak etmiş." dedi.

 

Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8,25'te sabit bıraktı.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde Milli Mücadele şuuruyla zarar görme pahasına kepenklerini kapatarak salgının yayılmasına engel olan esnaf ve sanatkarlara teşekkür ederek, "Şimdi de kredi borçlarını 3 ay süreyle erteliyoruz. Çalışmak sizden, destek bizden." ifadelerini kullandı.

 

Corona virüs salgınının başından beri dünya üzerinde ilk kez günlük vaka sayısı 280 bini aştı ve bugüne kadar en korkunç rekor kırılmış oldu.

 

Muğla’da 5 gündür aranan üniversiteli Pınar Gültekin’in eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledildiği ortaya çıktı.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, amaçlarının okulları açmak olduğunu belirterek, "Bunun için de her türlü şartı iyileştirme noktasında büyük bir gayretin içerisindeyiz." dedi.

 

'MasterChef Türkiye' yarışmasının jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya’nın babası Seyfettin Yalçınkaya (69), Bolu'da son yolculuğuna uğurlandı. Mehmet Şef'i acılı gününde, şef arkadaşları Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu yalnız bırakmadı.

 

Fransa'nın Lille takımına transfer olan Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Burak Yılmaz, takım arkadaşlarına veda etti.

 

Süper Lig'de 2019-2020 sezonu şampiyonu Medilpol Başakşehir oldu. En yakın takipçisi Trabzonspor'un sahasında Konyaspor'u 4-3 yenildiği gecede Kayserispor'u 1-0 mağlup etmeyi başaran turuncu lacivertliler, tarihlerinde ilk kez şampiyon oldu. Başakşehir ayrıca Süper Lig tarihinin de 6. şampiyonu olmuş oldu...

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER