Oynatma Listesi
HABERLER

29 Haziran 2021 Milliyet'te Gündem

29 Haziran 2021 Milliyet'te Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 19-25 Haziran'da her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.Vaka sayısı her 100 bin kişide Osmaniye’de 4.92, Adıyaman’da 6.96, Hatay’da 6.99, Adana’da 9.61, ve Edirne’de 11.28 olarak kayıtlara geçti. Haftalık vaka sayısı İstanbul’da 54.30, Ankara’da 83.64, İzmir’de ise 27.40 oldu.

 

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “1 Temmuz 2021 Sonrası Ülkeye Giriş Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelgede, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yazılan yazı ile diğer ülkelerde salgının seyrinde yaşanan gelişmeler de göz önünde bulundurularak 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren sınır kapılarında uygulanması gereken tedbirlere ilişkin önerilerin İçişleri Bakanlığı’na iletildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Kovid-19'la mücadele kapsamında Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan gelen uçuşlar yeni bir karar alınıncaya kadar durduruldu.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 06.41'de merkez üssü Elazığ'ın Maden ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin 7,15 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

 

Kovid-19'un kasıp kavurduğu Hindistan'da yakın zamanda görülen kara mantar salgını korkutucu boyutlara ulaşmaya başladı.Hükümet, 29 eyallette 'kara mantar' salgını için seferberlik ilan edilmesi çağrısında bulunmuştu. Yetkililer, 'siyah mantar' hastalığının Kovid-19'u tedavi etmek için kullanılan steroidlerle bir bağlantı olabileceğinden şüpheleniyor.

 

Son günlerde artan araç fiyatları vatandaşı ucuz araçlara yönlendirdi. İstanbul'da icradan satılan araçları piyasa değerinin altında almak isteyen kişiler hayatının şokunu yaşadı. İstanbul'da savcılığa başvuran bazı kişiler, tanıdıkları aracılığıyla kendileriyle iletişime geçen şüphelilerin, güven kazandıktan sonra vergi dairesi gibi resmi kurum ve kuruluşlardan icra yoluyla satışa çıkarılan araçları piyasa değerinin yüzde 50 altında satın almak vaadiyle para topladıklarını, bu kişilere bir süre sonra ulaşamadıklarını ve dolandırıldıklarını belirterek şikayette bulundu. Polis, yaptığı çalışmanın ardından şüphelilerin 29 kişiden yaklaşık 90 milyon lira topladıklarını belirledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER