Oynatma Listesi
HABERLER

3 kentte orman yangını! Zamana karşı yarış

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Öte yandan iki yangın haberi de Adana ve Bolu'den geldi. Kozan ve Gerede ilçelerinden söndürme çalışmları devam ediyor.

Menderes'in Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi.

Yangına 6 uçak, 10 helikopter, 23 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozerle yangına ilk müdahale edilmeye başlandı.

EKİP SAYISI ARTTIRILDI

Yangın saat 14.00 sıralarında ilçeye bağlı Keler Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. İhbarın hemen ardından İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak ve 16 helikopter ile havadan, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı, 7 dozer, 7 ilk müdahale aracı ile alevlere müdahale ediyor.

 

Ekiplerin alevleri kontrol altına almak için başlattığı mücadele sürüyor.

BOLU ZEYNELLER YAYLASI'NDA DUMANLAR YÜKSELDİ

Bolu'nun Gerede ilçesinde Zeyneller Yaylasında bulunan ormanda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri ve helikopter sevk edildi. Arasözler ve helikopter ile yangına müdahale sürüyor.

 

 Yoğun duman ve alevler Gerede merkezden de görüldü. 

ADANA'DA DA YANGIN

Adana'nın Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor.

Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi'nde öğle saatlerinde orman yangın çıktı. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. 

 BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) sosyal medya hesabından ülke genelinde süren orman yangınlarına havadan müdahale anı paylaşıldı. Paylaşımda, “Ülkemizin farklı noktalarında çıkan orman yangınları ile hem havadan hem de karadan cansiperane bir şekilde mücadele ediyoruz. Lütfen geleceğimiz için yeşil vatan için dikkatli olalım” denildi.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER