Oynatma Listesi
HABERLER

5 Temmuz 2020 Günün Özeti Milliyet'te

Günün öne çıkan haberlerini sizler için derledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Hidroelektrik Üretim Tesislerinin Toplu Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Avrupa Birliği'nin şeffaflık sorunu olan ülkeleri Türkiye'nin önüne koyarak uyguladığı çifte standardın altındaki niyet ortadadır. Bu süreçte de hakkımız olan hususları mücadele ederek söke söke alacağız' dedi.

 

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım patlamanın yaşandığı fabrika sahasında yaptığı açıklamada, 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Kaldırım son bulunan 2 kişi ile birlikte ölü sayısının 6’ya yükseldiğini belirtti.

 

Sağlık Bakanlığı'nca 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi' güncellenerek, aralarında okullarında bulunduğu yerlerde alınmasına gereken önlemleri açıkladı. Buna göre; eğitim faaliyetine başlamadan önce okul binasının genel temizliği su ve deterjanla yapılmalı, okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmalı.

 

Tüm dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Son dakika haberine göre, Avrupa'da salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da ikinci dalga paniği yaşanıyor. Dün 200 binden fazla kişinin karantinaya alındığı bildirilirken, bugün bir bölgeye daha giriş çıkışların kapatıldığı bildirildi.

 

Türkiye otomotiv sektörünün haziran ihracatı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle marttan itibaren yaşanan gerilemenin ardından yeniden 2 milyar doların üzerine çıktı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER