Oynatma Listesi
HABERLER

8 yıl 4 ay hapis cezası aldı, serbest kaldı!

İstanbul’da trafikte tartıştığı sürücü Dadaş Aras’ı 6 yerinden bıçaklayan 19 yaşındaki çakarlı minibüs sürücüsü Muhammet Enes Uysal 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada söz alan müşteki Dadaş Aras, sanığın SMA vakfına bağış yapması karşılığında şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 21 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen olayda çakarlı minibüs kullanan Muhammet Enes Uysal, başka sürücü Dadaş Aras ile yol verme meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Uysal, aracından aldığı bıçakla Dadaş Aras’ı 6 yerinden bıçaklayarak yaraladı.

 

Olayın ardından Uysal hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Muhammet Enes Uysal ile müşteki Dadaş Aras ve avukatları katıldı.

SMA HASTALARINA BAĞIŞ YAPACAK

Duruşmada söz alan müşteki Dadaş Aras Ramazan ayı boyunca sanık yakınlarının yanına geldiğini söyleyerek, “Sanığın yapmış olduğu davranıştan dolayı pişman olduğunu ve özür dilediğini söylediler. Biz de onlara SMA vakfına bağış yapmalarını söyledik. Onlar da kabul ettiler. Dolayısıyla ben artık şahsi şikayetimden vazgeçiyorum” dedi. Alınan beyanın ardından karardan önce son sözü sorulan sanık Uysal, “Bir diyeceğim yoktur” dedi.

KARARLA BİRLİKTE TAHLİYE

Alınan beyanların ve savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Muhammet Enes Uysal’ı, “öldürmeye teşebbüs” ve “ulaşım araçlarının alı konulması” suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, “yağma” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından ise beraat kararı verdi. Kararla birlikte sanığın tahliye edilmesine karar verildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER