Oynatma Listesi
HABERLER

9 ilde eş zamanlı operasyon! 2 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini paylaştı. Yerlikaya, 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes-50 operasyonlarının detaylarını da paylaştı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi; Aydın ve Hatay merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-50" Operasyonlarında;
- Hatay’da elebaşılığını B.Ç. ve M.Ç.’nin,
- Aydın’da elebaşılığını Hüseyin Avni Demirkol'un yaptığı
2 ayrı Organize Suç Örgütü Çökertildi.

Operasyonlarda örgüt elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 37 şüpheli yakalandı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine hayatı dar edeceğiz.

HATAY:
* Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Hatay merkezli, Ankara, Adana, Manisa, Mersin, İstanbul, Konya ve Eskişehir'de düzenlenen operasyonlarda 28 şüpheli yakalandı.

Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin;
- Depremzedelere dağıtılması gereken ilaçları dağıtmadıkları halde sahte evrak ve faturalar ile dağıtılmış gösterip ödeme aldıkları ve
- Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ve Jandarma tarafından yapılan analiz ve saha araştırmaları sonucunda yaklaşık 2 Milyar 250 Milyon TL kamu zararına neden oldukları tespit edildi.

AYDIN:
* Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından 4 aydır devam eden takipli KOM faaliyeti kapsamında; Aydın ili Kuyucak, Nazilli, Karacasu ve Buharkent ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda; "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçunu örgütlü olarak işleyen, elebaşılığını Hüseyin Avni Demirkol’un yaptığı suç örgütü üyesi
9 şüpheli yakalandı.
- 2’si tutuklandı,
- 7’sinin adli işlemleri devam ediyor.

Operasyonlar sonucu;
- 124 bin adet uyuşturucu hap,
- Ruhsatsız tabancalar,
- Muhtelif miktarda uyuşturucu maddeler,
- Suçtan elde edilen taşınır ve taşınmaz varlıklar ile
- Çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.

Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığını ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamız ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ve MASAK'ı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER