Oynatma Listesi
HABERLER

9 Şubat 2020 Günün Özeti Milliyet'te

9 Şubat 2020 Günün Özeti Milliyet'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın gündemine sözde 'Yüzyılın Planı' adıyla giren ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden plan, bölgede barış ve huzuru tehdit eden bir hayalden başka bir şey değildir. Bu hayalin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Trabzon ve Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. Öte yandan Van, Bitlis, Ordu, Giresun, Zonguldak, Karabük, Artvin,Şırnak, Düzce ve ilçelerinde de, 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle gece yaşanacak don olayı sonrası yarın okullarda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı 37 bin 559'a ulaştı.

Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince soruşturma ve kovuşturma makamlarının talebi üzerine görevlendirilen uzlaştırıcıların, 2020 yılına ait asgari ücret tarifesi belirlendi. Buna göre ücretler 2019 yılına göre yüzde 10 oranında arttı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiltere merkezli The Guardian gazetesine verdiği demeç sonrasında oluşan tepkilere yazılı açıklama ile cevap verdi. Akıncı, sözlerinin daha önceki söylediklerinin aynısı olduğunu belirterek, " İlk defa söylemediğim bu sözlerimin de arkasındayım; çünkü Kıbrıs Türk halkının gerçek duygu ve düşüncesi budur." dedi

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER