Oynatma Listesi
HABERLER

ABD ve İngiltere'den Yemen'e hava saldırısı

ABD ve İngiltere Yemen'de Husi hedeflerine yönelik havadan ve denizden saldırı başlattı. Yemen'in başkenti Sana'da patlama sesleri duyulduğu belirtildi. ABD Başkanı Biden ile İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan saldırıya ilişkin açıklamalar peş peşe geldi. Biden, "ABD askeri kuvvetleri, Birleşik Krallık ile birlikte Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle Husi isyancıların dünyanın en hayati su yollarından birinde seyrüsefer özgürlüğünü tehlikeye atmak için Yemen'de kullandığı bir dizi hedefe başarıyla saldırı düzenledi." dedi. İşte detaylar...

ABD ve İngiltere Yemen'de Husi hedeflerine yönelik havadan ve denizden saldırı başlattı. Yemen'in başkenti Sana'da patlama sesleri duyulduğu belirtildi.

BİDEN'DAN AÇIKLAMA

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy şu ifadeleri kullandı: ABD Başkanı Joe Biden bir yazılı açıklamada bulundu, Beyaz Saray'ın sayfasından uzuncada bir açıklama ama ben en önemli kısımları paylaşacağım şimdi. Şöyle başlıyor; bugün talimatım doğrultusunda ABD askeri kuvvetleri, Birleşik Krallık ile birlikte Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle Husi isyancıların dünyanın en hayati su yollarından birinde seyrüsefer özgürlüğünü tehlikeye atmak için Yemen'de kullandığı bir dizi hedefe başarıyla saldırı düzenledi. Bu hedefi saldırılar ABD ve ortaklarımızın personelimize yönelik saldırılara tolerans göstermeyeceğini veya düşman aktörlerin dünyanın en kritik ticaret yollarından birinde seyrüsefer özgürlüğünü tehlikeye atmasına izin vermeyceğine dair akit bir mesajdır. Gerektiğinde halkımızı ve Uluslararası ticaretin serbest akışını korumak için daha fazla önlem almakta tereddüt etmeyeceğim diyor. Bizim anladığımız bu açıklamadan şu, bu bir dizi saldırıdan sonra sanırım ABD ve İngiltere bekleyecek. Bu daha büyük savaş değil ya da büyük bir operasyonun başlangıcı değil gibi duruyor. Çünkü o son cümleyi ben notlarımın arasına aldım, 'Daha fazla önlem almaktan tereddüt etmeyeceğim' yani bu önlemi alıyoruz. Uyardık bu zamana kadar durmadınız. Şimdi sizi vuruyoruz Yemen'de, bir bakacağız, yine durmazsanız daha fazla vuracağız diyor.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, "Birleşik Kralık, serbest ticaret ve seyahat özgürlüğünü her zaman savunacak" dedi.

Yemen'deki Husiler, ABD ve İngiltere'nin düzenlediği saldırılara yanıt olarak Kızıldeniz'de ABD ve İngiliz savaş gemileri ve üslerine saldırılar düzenlemeye başladıklarını açıkladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER