Oynatma Listesi
HABERLER

Adanalı kebap ustalarından yeni ‘Korona Kebap’

Adana’da kebap ustaları, bağışıklık sistemini güçlendiren uykuluk, taze zencefil ve bazı özel baharatlar ekleyerek yeni bir kebap çeşidi yaptı. Korona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendiren ‘Korona Kebap’ için ustalar, ilerleyen süreçte patent de almayı düşünüyor.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, Adana Aşçılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, uzun yıllardır Türkiye’yi yurt dışında temsil eden aşçı Ali Şemi, aşçı Saadet Güngör ve kasap Cemal Davşan, pandemi dönemine özel bir kebap formülü geliştirmeyi düşündü.
Halihazırda içerisinde barındırdığı vitaminler, ayrıca yanında servis edilen salatalarla sağlıklı bir ürün olan kıyma kebaba ustalar tarafından uykuluk, taze zencefil, maydanoz, sarımsak ve bazı özel baharatlar eklendi. Aynı şekilde kıyma kebap gibi şişe saplanan et, kömür ateşinde de pişerek hazır hale getirildi.
Korona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği öne sürülen ‘korona kebap’ın tanıtımı kentteki bir restoranda yapıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER