Oynatma Listesi
HABERLER

Ankara'da doğal gaz patlaması: Patlama anı güvenlik kamerasında

Dün İstanbul Şirinevler'de yaşanan doğal gaz patlamasının ardından bu sabah saatlerinde de Ankara'da bir patlama yaşandı. Mamak'ta 6 katlı bir binanın giriş katında yaşanan doğal gaz patlamasında ilk gelen bilgilere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

Olay, saat 07.10 sıralarında Küçük Kayaş Mahallesi 1856/1'inci Sokak'taki 6 katlı Mehmet Han Apartmanı'nda meydana geldi. Binanın giriş kat dairesinde ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı patlama meydana geldi. Patlama sonrasında yangın çıkarken, binada tahribat oluştu.

Patlamanın olduğu 3 numaralı dairede yalnız yaşadığı belirlenen Fatıma Köse  hayatını kaybetti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis, doğal gaz ve elektrik idaresi ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, binanın doğal gaz ve elektrik bağlantıları kesildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Ankara Valiliği de patlamaya ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada, 'Mamak Küçük Kayaş Mahallesi'ndeki 6 katlı bir binanın giriş katında meydana gelen ve ilk bilgilere göre doğalgaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama sonucu 1 vatandaşımız vefat etmiştir.' ifadeleri kullanıldı.

BİNA RESMEN YERİNDEN KALKTI"

Patlamanın büyük sarsıntıya neden olduğunu söyleyen çevre sakinin Recep Kaya, “Yan binada oturuyorum. Bir anda patlama sesi geldi. Bina resmen yerinden kalktı. Deprem oluyor zannettim çünkü 1999 depremini de yaşadım. Eve bir baktım ki her şey mahvolmuş. Pencereler kırılmış, buzdolabının kapısı açılmış, çelik kapı bile yamulmuş. Balkondan bakınca dumanları gördüm sonra da aşağıya indim. Mağdurları tanımıyoruz ama binaya taşınalı 1 hafta oldu daha. Kocası da geceleri bekçilik yapıyordu. Evde yoktu. Herhalde kocası gelecek diye çay yapacaktı. Gazı açınca patlama oldu” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, “Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’ndeki doğalgaz patlaması nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı diliyoruz. Ekiplerimiz olay bölgesinde hasar tespit çalışmaları yapmakta olup patlama nedeniyle zarar gören tüm hemşehrilerimizin yanında olacağız” ifadeleri yer aldı.

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI: BİNADA YAŞAYANLAR TAHLİYE EDİLDİ

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse bölgedeki durum hakkında son bilgileri paylaştı. Köse, 'Giriş katında bir vatandaşımız Doğal Gaz patlamasında hayatını kaybetti. Önlemler alındı, doğal gaz kesildi. Yangına müdahale edildi, bir sorun yok şu anda. Binada yaşayanlar tahliye edildi. O bölge çok eski bir yerleşim yerimiz. Şu anda başka bir patlamanın önüne geçecek tedbirler alınmış durumda.' dedi.

HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

CNN TÜRK muhabiri Paşa Alyurt da aktardığı son bilgilere göre, '07.10 sıralarında meydana gelen bir olay. Yeşilbayır Mahallesi'nde... Doğal gaz patlaması sonucunda bölgeye ekipler sevk edildi. FatIma Köse patlama sonucunda hayatını kaybetti.' ifadelerini kullandı.

ŞİRİNEVLER'DE DE PATLAMA

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Bahçelievler Şirinevler 7. Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokak üzerinde bulunan 6 katlı bir binada ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı patlama meydana geldi.

Patlama sonrası çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılara sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından çevredeki hastaneye sevk edildi.

Patlama nedeniyle park halindeki araçlar da hasar gördü. Patlama sonrası polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, patlama sonrası çevrede oluşan ufak çaplı yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 3'E ÇIKTI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bahçelievler'de doğal gaz sıkışması nedeniyle olduğu değerlendirilen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3'e yükselmiştir. Olayda yaralanan 3 vatandaşımızın tedavileri ise kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir" denildi. Yapılan açıklamada, Özgür Çoban, Ömer Özdemir ve Ahmet Bal'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER